nieuws

Week 36 Bike Totaal: verkoop tweedehands grootste stijger

Retailing

Week 36 Bike Totaal: verkoop tweedehands grootste stijger
Mensen gaan in de huidige crisistijd steeds meer op zoek gaan naar goedkopere fietsen en kiezen steeds meer voor tweedehands.

De omzet in verkoop fietsen is met een min van ruim 10% ook in week 36 weer behoorlijk gedaald bij de Monitorgroep van Bike Totaal. Alleen de omzet uit de werkplaats was goed in deze week met een plus van ruim 6%. In de periode tot en met week 36 valt vooral de plus in de verkoop tweedehands van bijna 15% op. Hieruit blijkt dat veel mensen op zoek zijn naar een goedkoper alternatief.

Als we kijken naar de periode tot en met week 36 ( van 2 tot en met 8 september) dan scoren de 82 filialen van de Bike Totaal Monitorgroep een min van 6% bij de verkoop nieuwe fietsen. Als je dat afzet tegen de plus van 14,6% in de omzet van verkoop tweedehands, dan blijkt dat mensen in de huidige crisistijd steeds meer op zoek gaan naar goedkopere fietsen. Dat blijkt ook uit Kringloop-filialen die een winkel speciaal gericht op de verkoop van tweedehands fietsen openen. Of fietsenzaken die naast hun gewone winkel een extra zaak openen met goedkope fietsen rond de € 250,-.

Totale omzetscore

De totale omzetscore tot en met zondag 8 september 2013 van de Bike Totaal Monitorgroep komt uit op een min van 3.5% ten opzichte van dezelfde periode van 2012. Het onderstaande staatje geeft alle verkoopgegevens weer.

Bike Totaal Retail Dashboard

Bike Totaal verzamelt cijfers en data in hun Retail Dashboard. Tweewieler publiceert wekelijks uit de verkoopgegevens. Met deze Bike Totaal verkoopdata kan de individuele fietsretailer zijn verkoopgegevens spiegelen aan de gemiddelde score van de Bike Totaal winkelketen. De Bike Totaal dealers vallen binnen de midden tot hoog categorie fietswinkels met een gemiddelde jaaromzet per winkel van 800.000 euro.

Omzet 2013

week 36
Omzet 2013

t/m week 36
Fietsen (Monitorgroep 82 filialen)
Verkoop fietsen -10.3% -6.0%
Verkoop 2ehands fietsen -3.4% +14.6%
Onderdelen & accessoires -4.8% -2.9%
Kleding -4.1% -13.6%
Arbeidsloon werkplaats +6.4% +4.0%
Totaal -7.0% -3.5%

Bron: Bike Totaal

Reageer op dit artikel