nieuws

Koen Schrama genomineerd voor ‘Starter van het Jaar

Retailing

Koen Schrama genomineerd voor ‘Starter van het Jaar
Koen Schrama heeft in zijn winkel gekozen voor slechts twee merken: Gazelle en Giant. “Beide merken die een duidelijke keuze maken voor de vakhandel.”

Ondernemer Koen Schrama van TRIA Fietsen in Lieshout zit bij de laatste drie genomineerden voor de verkiezing ‘Starter van het Jaar’ van de gemeentes Gemert en Laarbeek, waaronder ook Lieshout valt. Koen begon drie jaar geleden met TRIA Fietsen en maakt sindsdien alleen maar groei door.

Koen Schrama is 28 jaar en deed een opleiding in de bouwkunde. “Maar in mijn vrije tijd werkte ik bij een aantal fietsenzaken en drie jaar geleden besloot ik voor mezelf te beginnen.” Koen heeft in zijn winkel gekozen voor slechts twee merken: Gazelle en Giant. “Beide merken die een duidelijke keuze maken voor de vakhandel.”

Brainstormen met vader

Koen is erg trots op zijn nominatie tot ‘Starter van het Jaar’. “Vorige week kreeg ik te horen dat ik bij de laatste drie zit. Ik had dit alleen maar kunnen hopen. Het kwam echt als een verrassing.” Koens vader gaf hem op voor de verkiezing. De vader van Koen heeft jarenlange ervaring met ondernemen. “Elke twee weken heb ik met mijn vader een brainstormsessie over het ondernemerschap. Dit heeft me ook erg geholpen. Mijn vader gaf me op en durfde te zeggen dat ik bij de laatste drie zou eindigen. Ik had het niet durven dromen, maar uiteindelijk heeft hij toch gelijk.”

Afvalrace

De laatste maanden vonden er diverse bijeenkomsten plaats voor de starters. Iedere samenkomst kende een eigen programma. Zo moesten de starters presentaties geven, werden er lezingen gegeven en leerden de starters bij over het ondernemerschap door middel van diverse spelopdrachten. Elke keer vielen er starters af.

Prominente figuren in de jury

Koen neemt het op tegen twee bedrijven uit Gemert. Afgelopen maandag moesten de drie overgebleven kandidaten een pitch geven voor een jury, bestaande uit prominente figuren als de directeur van Bavaria, Jan-Reinier Swinkels en Statenlid provincie Noord-Brabant, Noud van Vught. “Dat was wel spannend”, vertelt Koen. “Ze stelden heel kritische vragen. Toch kijk ik er wel positief op terug.”

Uitreiking

De uitreiking van de verkiezing is op 2 november a.s. De verkiezing startte begin dit jaar met een groep van 15 genomineerden, verdeeld over ondernemers uit Gemert en Laarbeek. Er zijn twee verkiezingen gaande: ‘Starter van het Jaar’ en ‘Ondernemer van het Jaar’. Voorwaarde voor de startersverkiezing is dat het bedrijf niet langer dan drie jaar ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel en dat er één eigenaar van een bedrijf strijdt om de titel.

Reageer op dit artikel