nieuws

Giant: collectief als Fietscity past niet in distributiestrategie

Retailing

Giant: collectief als Fietscity past niet in distributiestrategie

Naar aanleiding van het bericht op tweewieler.nl van zaterdag 21 september dat Fietscity de relatie met Giant beëindigt, heeft Jordy Veldhuizen, Marketing en Sales Manager bij Giant Benelux BV, de volgende reactie gegeven. ‘Het klopt inderdaad dat in goed overleg de samenwerking met Fietscity is beëindigd. Wij hebben tijdens besprekingen met Fietscity uitleg gegeven aan onze distributiestrategie en zijn uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat Fietscity als collectieve organisatie niet in onze exclusieve distributiestrategie past.

Veldhuizen: ‘Wij begrijpen de kernwaarden van een full servicefranchise organisatie en het werken met één kerncollectie die in alle aangesloten winkels gevoerd moet kunnen worden wat centraal staat bij Fietscity. Giant kiest er echter al jaren nadrukkelijk voor om zelf de regie in handen te houden over het verstrekken van dealerschappen.’

Beschermen van bestaande relaties

Hij geeft aan dat Giant dit beleid hanteert om ‘goede en langdurige (bestaande) relaties niet te confronteren met nieuwe winkels die voor een collectieve organisatie kiezen en dus automatisch het Giant-dealerschap zouden krijgen. Dat past duidelijk niet in onze exclusieve distributiestrategie.’

Lees ook het bericht ‘Fietscity beëindigt relatie met Giant’.

Reageer op dit artikel