nieuws

Fietscity bestaat 5 jaar

Retailing

Fietscity bestaat 5 jaar
De Fietscity formule is bedacht door Karel van Vuuren en Wim Landewé, beiden al jaren actief in de tweewielerwereld.

De franchiseformule Fietscity beleefde afgelopen zondag 1 september het 5-jarig jubileum. Fietscity heeft momenteel twaalf aangesloten ondernemers die samen goed zijn voor een kleine 10 miljoen euro omzet. Volgens de organisatie presteerden de winkels in 2012 twintig procent beter dan de markt.

De Fietscity formule is bedacht door Karel van Vuuren en Wim Landewé, beiden al jaren actief in de tweewielerwereld. Ze hebben nog volop ambitie: het streven is in 2014 20 winkels te hebben en 50 winkels in 2018. “We denken dit te bereiken door onze organisatie nóg verder om te bouwen van een winkelketen met webshop naar een internetbedrijf met winkels. Iets wat in de relatief conservatieve branche als zeer ongebruikelijk kan worden beschouwd.”
Fietscity ondersteunt de aangesloten ondernemers op het gebied van assortiment, inkoop, voorraadbeheer, distributie, automatisering, marketingcommunicatie en e-commerce. En houdt voorraad voor al haar ondernemers. “Wij nemen de lokale ondernemer veel werk uit handen, waardoor hij zich kan concentreren op het ‘echte werk’. Verkopen, adviseren, service verlenen: ofwel aandacht en interesse.”

Reageer op dit artikel