nieuws

Fietscity beëindigt relatie met Giant

Retailing

Fietscity beëindigt relatie met Giant

Blijvende verschillen van inzicht hebben ertoe geleid dat Fietscity na goed overleg heeft besloten een punt te zetten achter de relatie met Giant. De visie op de markt en de retail liggen dermate ver uiteen dat er volgens Fietscity een niet te dichten gat is ontstaan.

“Giant heeft een duidelijke strategie uitgezet. Op zich prijzenswaardig, alleen staat deze strategie haaks op die van ons,” aldus Wim Landewé van Fietscity.

Niet elke leverancier past bij Fietscity

Al sinds de oprichting van de full service franchiseorganisatie is en van de kernwaarden de centrale inkoop en voorraadbeheer van het gehele assortiment. Hierdoor is het kernassortiment in alle winkels gelijk, met als voordelen gerichte marketing, zuivere benchmarks, en bij de aangesloten winkels een structureel lagere voorraad en hogere omloopsnelheid. Niet elke leverancier past daarbij.

In de toekomst misschien weer samenwerking

“Het spijt ons zeer dit besluit te hebben moeten nemen en we danken Giant van harte voor het in ons gestelde vertrouwen de afgelopen jaren,” aldus Landewé, die een hernieuwde samenwerking  in de toekomst overigens niet uitsluit. ‘De markt verandert in een razend tempo. Wellicht brengt dat partijen in de toekomst weer dichter bij elkaar.’

Reageer op dit artikel