nieuws

WilMar Retail SEPA klaar

Retailing

WilMar Retail SEPA klaar

Het WilMar Retail programma is door toepassing van de laatste update SEPA Ready. SEPA is de Single Euro Payments Area en heeft tot doel om alle euro-betalingen in Europa te standaardiseren. Een belangrijke wijziging hiervan is dat er een IBAN rekeningnummer komt. Het IBAN rekeningnummer heeft als basis het gebruikelijke Nederlandse rekeningnummer met een aanvulling van letters en cijfers, waaronder ook een land-code.

Uiterlijk 1 februari 2014 gaan zowel bedrijven als consumenten gebruik maken van IBAN (International Bank Acount Number) als rekeningnummer. Ook komen er nieuwe Europese betaalstandaarden. Bedrijven, overheden, verenigingen en andere organisaties moeten hun software en administratie aanpassen. Het WilMar Retail programma is speciaal voor SEPA aangepast, de langere bankrekeningnummers kunnen gewoon verwerkt worden.

Reageer op dit artikel