nieuws

Importeur/groothandel Ado Bike failliet

Retailing

Importeur/groothandel Ado Bike failliet
Ado Bike BV, ook actief met de handelsnamen Lunova en Maxbike is failliet.

De rechtbank in Rotterdam heeft afgelopen woensdag 31 juli ADO Bike, ook handelend onder de naam Lunova en later Maxbike, failliet verklaard.

De onderneming Ado Bike BV bestond uit een gelijknamige winkel gevestigd in Capelle aan den IJssel. Daarnaast was het bedrijf actief als fietsgroothandel en importeur in het midden en lage segment onder de naam Maxbike. Voorheen werkte de onderneming Maxbike onder de naam Lunova.
Maxbike/Lunova was fietsimporteur van merken als Gaytany, Sprint, Doberman, Pantera, Hurricane, Hawk, Camel, Clipper, Stealth, Cool, Strong, Elegant en Helix. De fietsen werden geproduceerd bij het Bulgaarse bedrijf Maxcom.

Zes winkels in Randstad

De naam Ado Bike wordt op dit moment ook gevoerd door zes winkel in de Randstad, namelijk in Den Haag, Rijswijk, Delft, Vlaardingen en twee in Rotterdam. Deze winkels zijn het restant van de eens florerende franchise formule met bijna veertig winkel maar waren al langer niet meer verbonden aan het nu failliete Ado Bike in Capelle aan den IJssel. Door eerdere afsplitsingen zijn deze Ado Bike winkels nu in handen van verschillende ondernemers.

Reageer op dit artikel