nieuws

Trek World met lifestyle fietsen en trendy e-bikes

Retailing

Trek World met lifestyle fietsen en trendy e-bikes
Op zondag 21 juli was de opening van Trek World met een presentatie voor de dealers. Daarna werd op de dagen erna de pers uitgenodigd.

Trek World trok afgelopen weekend zo’n 600 bezoekers. In feestelijke sferen werd de nieuwe collectie voor 2014 gepresenteerd, met als opvallende highlights de trendy e-bikes Dublin+ met Bosch motor en de nieuwe lijn lifestyle fietsen Copenhagen. Bij de e-bikes werd de BionX motor RIDE+ verbeterd met nieuwe software.

Volgens Martin Sneeuw van Trek is de nieuwe collectie duidelijk beter dan vorig jaar: “Het nieuwe BionX systeem is voorzien van een nieuw moederboard. Hierdoor is het laden nog maar eens in het halfjaar nodig. BBI2 is de nieuwe dealertool. Met deze tool is de dealer in staat de software in het systeem eenvoudig te updaten. We horen positieve geluiden uit de werkplaats van de modellen die al uitgeleverd zijn.” Volgens Sneeuw is de nieuwe collectie van Trek goed ontvangen door de dealers: “We krijgen vooral veel positieve reacties op de kleuren, vorig jaar vond men de kleuren niet gewaagd genoeg, maar dat is dit jaar duidelijk beter.”

Dublin+

De lijn e-bikes met de naam Dublin+ is bedoeld voor een wat jonger publiek. Deze serie is uitgerust met de nieuwe Bosch-motor, met Shimano Nexus 7 speed naaf en is verkrijgbaar in gewoon damesmodel, Lowstep-versie en herenmodel.

Copenhagen

De nieuwe serie lifestyle fietsen, met rekje voorop, met de naam Copenhagen is een mooie aanvulling op het assortiment. Het model is verkrijgbaar in vier kleuren: zwart, grijs, rood en beige en heeft een scherpe prijs van € 499,- .

E-bike van het jaar

De winnaar van de E-bike van het Jaar verkiezing de TM500+ is op een aantal punten verbeterd. Het model wordt uitgerust met de nieuwste Bosch motor.

Race en MTB

In het sportieve segment valt bij de racecollectie de Madone 3.1 op. Hiermee biedt Trek een carbon fiets afgemonteerd met Shimano 105 voor € 1.499,-. Bij de mountainbikes vallen de scherp geprijsde 29-ers op. “Vorig jaar zaten wij qua prijs net wat hoger dan de concurrentie. Daar hebben we nu een mooi aanbod in.” Verder nam Trek voor 2014 een aantal mtb’s met 27,5 inch wielen op in het assortiment. Het model Remedy is verkrijgbaar in 29 en 27,5 inch. De Slash is alleen verkrijgbaar in 27,5/650b en is speciaal ontworpen voor het meer ruigere werk.

Bontrager

Bij de accessoires van Bontrager valt de nieuwe helm Velocis op. Super licht met 212 gram en met een handige NeoVisor die er desgewenst op gemonteerd kan worden. Ook opvallend is het Serano zadel. Deze kreeg aan de achterkant een lichte kromming naar boven wat zorgt voor een actieve bekkenkanteling. De nieuwe mountainbike schoen Rhythm heeft rubberen noppen met veel grip waardoor je er goed op kunt lopen.

Reageer op dit artikel