nieuws

Zomerweer schiet geplaagde detailhandel te hulp

Retailing

Zomerweer schiet geplaagde detailhandel te hulp
Gemiddeld verliep de maand juli 2016 vrij warm, met veel droge perioden, wat de fietsenverkoop ten goede kwam.

Het lijkt de komende twee weken zonnig weer te worden. En dat was hard nodig voor de geplaagde Nederlandse detailhandel. Koepelorganisatie Detailhandel Nederland verwacht komend weekeinde een topomzet voor de zwaar getroffen winkels. “Het weer van komend weekend is perfect voor de detailhandel. Het wordt te koud om naar het strand te gaan, maar goed genoeg om de consument warm te krijgen voor lente- en zomeroutfits”, zegt een woordvoerder van Detailhandel Nederland tegen de persdienst ANP.

Daarmee klinkt voor het eerst in tijden weer een positief geluid vanuit de non-fooddetailhandel,. De Nederlandse winkels kenden sinds 1994 hun grootste verkoopdip. Nederlandse winkeliers hebben in het eerste kwartaal van dit jaar zes procent minder goederen verkocht, dat is de grootste daling in het verkoopvolume sinds 1994. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek was er in Nederland sprake is van een soort kopersstaking, waarbij ongeruste consumenten ervoor kiezen hun geld op te potten in plaats van uit te geven.

Drukte in de winkel

Maar daar komt door het mooie weer hopelijk verandering in. Mooi weer is goed voor de verkoop van fietsen en bromfietsen, en zorgt voor drukte in de winkel. Volgens Detailhandel Nederland hadden ook tuincentra en modeverkopers de afgelopen maanden veel last van het aanhoudende koude weer. Nederlanders waren niet in de stemming om een verse garderobe aan te schaffen of aan de slag te gaan in de tuin. Ook vanuit de supermarktwereld klinkt gejuich over de voorspelling van het aanhoudende mooie weer: “Als mensen lang hebben moeten wachten op goed weer, dan gaan ze helemaal los als het eindelijk goed weer is”, stelt een woordvoerster.
Bron: www.retaildetail.nl

Reageer op dit artikel