nieuws

VMSII Keurmerk Betrouwbare Afrekensystemen

Retailing

VMSII Keurmerk Betrouwbare Afrekensystemen
VMSII (Vendit) werkt met het Keurmerk Betrouwbare Afrekensystemen.

Sinds begin dit jaar is het keurmerk Betrouwbare Afrekensystemen op de markt. Dit keurmerk is in samenwerking met de belastingdienst en het Hoofdbedrijfschap Detailhandel ontwikkeld en wordt enkel uitgereikt aan afrekensystemen die aan strenge eisen voldoen. VMSII (Vendit) werkt met het keurmerk.

Reden voor het in het leven roepen van dit keurmerk is dat de belastingdienst de komende jaren meer en meer gaat onderzoeken of ondernemers via het kassasysteem frauderen. Er zijn vandaag de dag nog steeds ondernemers die hun omzetgegevens kunnen aanpassen door middel van een speciale knop in hun kassa.

Waarom kiezen voor dit keurmerk?

Het keurmerk garandeert een gesloten kassasysteem. Deze techniek voorkomt misbruik en beschermt de retailer tegen ongewenste wijzigingen in de gegevens. Dat het kassasysteem betrouwbare informatie levert bevordert het vertrouwen van onder meer de bank, de financiële adviseur en de belastingdienst.

Reageer op dit artikel