nieuws

Vijfde Specialized Concept Store geopend in Assen

Retailing

Vijfde Specialized Concept Store geopend in Assen
Onder grote belangstelling van de media, partners en klanten opende Michael Boogerd de eerste Specialized Concept Store van Noord Nederland, Stouwdam/Klaucke Bike & Skate.

Het zijn economisch moeilijke tijden, maar de ene mooie fietsenzaak na de andere lijkt te worden geopend. Gistermiddag werd de zaak van Jan ten Tusscher in Enschede na een grondige verbouwing heropend. Een maand geleden was de opening van de vijfde Specialized Concept Store in Assen.

Jarno Klaucke en Henk Schra hebben beiden een hechte band met Specialized. In hun winkels in Wezep en Assen verkochten beide eigenaren al jaren Specialized producten en bouwden ze een rijke Specialized historie op. De succesvolle samenwerking met Specialized heeft beide ondernemers doen besluiten de krachten te bundelen en gezamenlijk een Concept Store in Assen te openen. Na Goirle, Westerlo, Kerkrade, Apeldoorn en Haarlem is deze winkel de vijfde Specialized Concept Store in Nederland en de eerste van Noord-Nederland.

Historie Stouwdam

Henk Stouwdam opende in 2009 zijn winkel aan de Rondweg in Wezep, omdat de oude locatie in Oldebroek niet meer voldeed aan de eisen die de ambitieuze Stouwdam had. Naast de verkoop van schaatsen en skeelers kregen fietsen en accessoires een nog prominentere plaats in de nieuwe winkel, die in 2012 omgedoopt werd tot Specialized Elite Shop. Nog altijd weten diverse profschaatsers en –skaters de winkel van Henk Stouwdam te vinden.

Droom van Jarno Klaucke

Jarno Klaucke nam in 2003 een rijwielzaak over aan de Venestraat in Assen en gaf de winkel de naam  ‘Klaucke Tweewielerhuis’ mee. De winkel groeide in korte tijd uit tot dé tweewielerspecialist van Assen. Reeds jaren was hij een Specialized liefhebber en een Concept Store openen is voor hem een droom die uitkomt.
Frank van Dulmen, Marketing Specialized Europe is blij met de Concept Stores: “De fietsers van dit moment stellen steeds hogere eisen als het gaat om de fiets en de daarbij behorende accessoires. De consument van vandaag de dag heeft steeds specifiekere wensen en behoeftes. Hierbij speelt functionaliteit, comfort en design een belangrijke rol. Wij als Specialized kunnen als geen ander volledig aansluiten bij de wensen en behoeftes van de consument. We blijven focussen op innovatieve en kwalitatief hoogwaardige producten die de rijder of rijdster een werkelijk voordeel geven.”

Reageer op dit artikel