nieuws

Union blijft een van de merken bij Halfords

Retailing

Union blijft een van de merken bij Halfords
Halfords voegt Peugeot toe om naast Union meer A-merken aan te kunnen bieden.

Halfords blijft fietsen van Union verkopen. Volgens René Smeding, manager Cross Channel van Halfords, gaat het merk Union door de komst van Peugeot als nieuw fietsmerk bij Halfords zeker niet verdwijnen uit de winkels. “Peugeot is niet ons ‘hoofdmerk’ maar een van de nieuwe merken die we gaan voeren. We hadden al Union, Cumberland en Limit, maar we wilden nog meer A-merken in de zaak.”

In de Halfords-winkels valt op dat Peugeot op het moment erg veel ruimte inneemt in de winkel. “Dat is omdat we het merk nu introduceren, maar Union blijft even belangrijk voor ons. A-merken zijn belangrijk voor een winkel.” Het feit dat Union onderdeel is geworden van Pon Holdings heeft geen gevolgen voor de beschikbaarheid van de fietsen volgens Smeding: “We gaan ervan uit dat we Union blijven voeren.”

Capriolo atb en race

Naast Peugeot is ook het merk Capriolo toegevoegd. “Dit komt uit Tsjechië. We wilden er voor onze online verkoop een sportfietsenmerk bij. We zijn gestart met ATB’s van Capriolo en dit gaan we verder uitbreiden naar racefietsen. We zijn specialist in fietsen en onderdelen en accessoires, we hebben gekwalificeerde fietsenmakers in de winkel en bieden dezelfde services als de fietsenmaker op de hoek. Daarom willen we een uitgebreid pakket bieden met race, ATB en fitnessartikelen.”

Betalingscondities aangescherpt

Volgens leveranciers in de branche heeft Halfords de betalingstermijn verlengd van 45 naar 75 dagen. Smeding geeft aan dat Halfords een gezond bedrijf is: “We zijn een stabiel bedrijf, maar we kijken natuurlijk wel waar we kunnen besparen. We zijn ook niet te koop omdat we niet gezond zouden zijn, maar omdat we niet in de strategie passen van Macintosh die zich puur op fashion wil richten.”

René Smeding reageert op ons bericht van afgelopen maandag over de nieuwe merkstrategie van Halfords.

Zie ook eerdere berichten over Halfords:
Pon neemt fietsmerk Union over

Halfords Nederland in de verkoop

Reageer op dit artikel