nieuws

Hans Struijk Fietsen neemt winkels John Vermeulen over

Retailing

Hans Struijk Fietsen neemt winkels John Vermeulen over

Hans Struijk Fietsen heeft weer een aantal winkels toegevoegd: drie winkels van John Vermeulen gaan per 1 juli a.s. over. Het betreft de winkels in Eindhoven, Geldrop en Weert. De winkel in Uden blijft voorlopig nog in handen van John Vermeulen, maar het is de bedoeling dat ook deze over een aantal jaren overgenomen wordt. John Vermeulen is blij met de overname: “Ik ben 55 jaar en was me al een tijdje aan het oriënteren op een overname door mijn zoon en een aantal van mijn personeelsleden. Ik ben blij en trots dat mijn medewerkers voor een modern bedrijf gaan werken dat klaar is voor de toekomst.”

Eind vorig jaar voerde John Vermeulen meerdere gesprekken met zijn accountant Daan Luijckx. “Hij had een aantal mogelijkheden uitgewerkt om het bedrijf over te doen en uitgerekend wat de fiscale gevolgen zouden zijn. Begin dit jaar kwam ik in contact met Bastiaan Hagenouw van Hans Struijk Fietsen. Na diverse gesprekken zijn we er goed uitgekomen. Ik ben er zeer blij mee dat ik in deze moeilijke economische tijden mijn bedrijven heb kunnen verkopen.”

Mark Vermeulen, de zoon van John, gaat het bedrijf in Geldrop leiden. De andere winkels zullen door de huidige bedrijfsleiders gerund worden. John Vermeulen blijft voorlopig nog actief in zijn zaak in Uden, samen met bedrijfsleider Ronald Breeman: “We willen deze winkel naar een hoger plan brengen qua rendement. We hebben deze zaak in maart 2012 overgenomen. Het rendement  is nu nog niet zoals Hans Struijk Fietsen dat zou willen. Maar we hadden voor 2012 verlies ingecalculeerd en hebben zelfs iets winst gemaakt. We hebben er alle vertrouwen in dat dit op termijn goed komt.”

John Vermeulen had vorig jaar al zijn lidmaatschap opgezegd bij Biretco voor de Fietswereld-formule in Weert en de Profile-formule in Eindhoven en Geldrop.

Reageer op dit artikel