nieuws

Halfords verkocht aan directeur Stormmesand

Retailing

Halfords verkocht aan directeur Stormmesand
Macintosh Retail Group neemt bijna twee jaar na het te koop zetten van Halfords afscheid van de formule.

De aandelen van winkelketen Halfords worden per 30 juni 2013 volledig overgenomen door algemeen directeur Peter Jan Stormmesand. Daarmee neemt Macintosh Retail Group bijna twee jaar na het te koop zetten afscheid van de formule.

Halfords werd in juli 2011 te koop gezet, verwacht werd dat het verkoopproces in december 2011 afgerond zou zijn. “Het verkoopproces van Halfords heeft veel langer geduurd dan voorzien door de economische crisis,” verklaart Macintosh CEO Frank De Moor in een persbericht. Hij geeft aan dat de financiële betrokkenheid van het concern de komende jaren zal worden afgebouwd. Zo blijft het operationele resultaat over het eerste halfjaar van 2013 nog voor rekening van Macintosh. De transactie zelf heeft een zogeheten ‘neutraal effect’.

Formule aanscherpen

Met deze ‘gezonde financiële uitgangspositie’ zal de winkelketen het in 2012 ontwikkelde plan om de formule aan te scherpen voortzetten. Zo liet crosschannelmanager René Smeding vorige maand weten de webshop uit te breiden naar een zogenaamd online mobiliteitsplatform.

Ongeveer 120.000 nieuwe fietsen

Halfords heeft 136 winkels in Nederland en twee in België. In totaal werken er 696 mensen. Jaarlijks verkoopt Halfords ongeveer 120.000 nieuwe fietsen, inclusief e-bikes. Halfords heeft een marktaandeel van ongeveer 10% in de Nederlandse markt. De keten voert als fietsmerken: Union, Peugeot, Cumberland en Limit.

Bron: RetailNews

Reageer op dit artikel