nieuws

Futurumshop is Logistieke Webshop van het Jaar

Retailing

Futurumshop is Logistieke Webshop van het Jaar
Harmen van der Meulen, geflankeerd door zijn ouders, is gisteren met zijn webshop Futurumshop uitgeroepen tot winnaar van de verkiezing Logistieke Webshop van het Jaar 2013.

De webwinkel Futurumshop is uitgeroepen tot winnaar van de verkiezing ‘Logistieke Webshop van het Jaar 2013’. De prijs, die bestaat uit een sculptuur met oorkonde, werd gisteren uitgereikt aan Futurumshop-eigenaar en -oprichter Harmen van der Meulen. De jury verkoos zijn webwinkel in fietskleding, -onderdelen en -accessoires en outdoorartikelen boven die van medegenomineerden De Bijenkorf en Zooplus.

Volgens de jury heeft Futurumshop een goed evenwicht getoond tussen front-office en back-office organisatie. ‘Zij groeide in dertien jaar uit tot een zeer volwassen webshop met een goede kijk op logistiek, waaronder ‘the last mile’. Daarmee was Futurumshop voor de jury de overtuigende winnaar, aldus Andries van Daalen, operationeel directeur van Wehkamp.nl die gistermiddag de award uitreikte aan Van der Meulen tijdens het goed bezochte congres Logistiek & E-commerce in het Van der Valk Hotel in Houten.

Betrokken bedrijf

Van Daalen prees onder meer de efficiëntie van Futurumshop’s logistieke operatie: “Het is gewoon een slim, betrokken bedrijf’, zei hij bij de bekendmaking van de winnaar die Nespresso opvolgt, de winnaar in 2012 van de eerste editie van de Logistieke Webshop van het Jaar verkiezing.

Twee jurybezoeken

Net als bij de vorige editie van deze verkiezing werden de drie genomineerden voor de award, De Bijenkorf, Zooplus en Futurumshop, twee keer door de jury bezocht. De kandidaten werden getoetst op de hoofdcriteria kosteneffectiviteit, klantvriendelijkheid, aftersales, innovatie en duurzaamheid. Ook hielden de drie genomineerden gisteren, voor de prijsuitreiking, afzonderlijk een presentatie over de logistiek achter hun webshop.

Support ouders

Bij het in ontvangst nemen van de prijs zei Harmen van der Meulen van Futurumshop zeer blij te zijn met deze prijs. Hij bedankte naast zijn medewerkers ook uitvoerig zijn ouders. “Het bedrijf is bij hen in huis opgericht en van daar uit gegroeid tot wat het nu vandaag is. Zonder die support was het heel erg zwaar, wellicht onmogelijk geweest.”

Same day delivery fietsen

Futurumshop, dat dit jaar een verwachte omzet draait van 13 miljoen euro, bezet de 51e plaats in de ‘Twinkle100’ van e-commerce vakblad Twinkle Magazine. Het bedrijf opende vorig jaar een nieuw magazijn in Apeldoorn. De webwinkel is afgelopen mei begonnen met de gratis same day delivery service voor fietsen.

Initiatiefnemers verkiezing

De verkiezing van de Logistieke Webshop van het Jaar is een initiatief van de Vereniging Logistiek Management, Organisatie Groep Zuid en DeliveryMatch.

Bron: Logistiek.nl

Reageer op dit artikel