nieuws

Buitenhuis Apeldoorn stopt

Retailing

Buitenhuis Apeldoorn stopt
Buitenhuis Meesterlijk Fietsen stopt per 1 juni na een jaar en vier maanden in een nieuw pand.

Tegenvallende verkopen, onder andere door het aanhoudend slechte weer, en het ontbreken van financieringsmogelijkheden hebben ertoe geleid dat Buitenhuis Meesterlijk Fietsen in Apeldoorn haar deuren heeft moeten sluiten. Buitenhuis bestond al sinds 1939, op 12 januari in 2012 startte Buitenhuis nog in een nieuwe winkel aan de Wagenmakershoek in Apeldoorn.

Vanaf de opening van de nieuwe winkel was volgens Buitenhuis duidelijk dat er veel belangstelling was voor het concept met de focus op sportieve en elektrische fietsen lag. De locatie was prima, de indeling van de winkel was goed en het assortiment leek te kloppen.

Geen financiële steun van de banken

Dat het uiteindelijk mis ging is volgens Buitenhuis vooral te wijten aan het gebrek aan financiële ondersteuning van onder meer de banken. Verder heeft het extreem slechte weer in de eerste maanden van 2013 een zware wissel getrokken op het bedrijfsresultaat.

Waar mogelijk zal het lopende werk worden afgemaakt en waar dat niet mogelijk is, zullen klanten worden doorverwezen naar andere bedrijven. Vrijdagmiddag 31 mei en zaterdagmorgen 1 juni is er een ‘Cash & Carry’ uitverkoop van de laatste winkelvoorraad.

Reageer op dit artikel