nieuws

VMSII gekoppeld met DST

Retailing

VMSII gekoppeld met DST
Binnen Vendit's VMSII winkelmanagementsysteem zijn diverse aanpassingen gedaan om een goede integratie met het DST Platform te realiseren.

Sinds enkele maanden kunnen VMSII gebruikers die deelnemen aan de DST (Digitaal Samenwerken Tweewielerbranche) Pilot, gebruikmaken van de koppeling tussen VMSII en het DST Platform. Zo kunnen zij gestandaardiseerde artikelbestanden van een groot aantal leveranciers importeren in VMSII.

Het voordeel van een gestandaardiseerd artikelbestand is dat productgroepen, productkenmerken als ook productomschrijvingen op een uniforme manier door de leveranciers aangeleverd worden. Hierdoor kan men ook echt appels met appels vergelijken in de diverse rapportages en is het zoeken van artikelen vele malen eenvoudiger daar de deelnemende leveranciers hun producten op eenzelfde manier omschrijven.

Aan de hand van de bevindingen van de DST Pilots wordt de integratie tussen het DST Platform en VMSII verder geoptimaliseerd en krijgen leveranciers ook terugkoppeling over de inhoudelijke kwaliteit van hun artikelbestand. De eerste reacties en bevindingen zijn positief en we zien dat leveranciers hun uiterste best doen om de kwaliteit van hun artikelbestand naar een (nog) hoger niveau te tillen. Daarnaast komen er ook steeds meer leveranciers bij, die volgens de DST standaard kunnen gaan aanleveren, hetgeen ervoor zorgt dat de ondernemers over steeds meer artikeldata van hoge kwaliteit kunnen beschikken in hun VMSII software.

VMSII

Binnen het VMSII winkelmanagementsysteem zijn diverse aanpassingen gedaan om een goede integratie met het DST Platform te realiseren. Zo is er een conversie ontwikkeld, die ervoor zorgt dat historische (omzet)gegevens aangepast worden naar de indeling volgens de DST standaard. Hierdoor kan men omzet, aantallen en marges gewoon op productgroepsniveau blijven vergelijken met voorgaande jaren/periodes. De import van de gegevens gaat uiteraard volledig automatisch, waarbij men ook kan aangeven of bepaalde gegevens wel/niet bijgewerkt moeten worden tijdens een nieuwe import. Als men bijvoorbeeld zelf zijn inkoop- en/of verkoopprijzen beheert, kan men dit eenvoudig aangeven zodat deze gegevens bij een nieuwe import niet worden overschreven.

Reageer op dit artikel