nieuws

Sparta helpt ondernemers met online marketing

Retailing

Sparta helpt ondernemers met online marketing
SOS van Sparta verwijst de consument altijd naar de officiële Sparta-dealer.

Sparta gaat ondernemers helpen bij hun activiteiten op internet en social media. Met de gratis SOS service, wat staat voor Sparta Online Services, biedt Sparta handige tools om de ondernemer te ondersteunen.

Marketing Manager Marco Kalden vertelt waarom Sparta start met SOS service: “De tweewielerondernemer moet op zoek naar ‘de juiste mix tussen clicks and bricks’. Ofwel; zijn online showroom, zijn webactiviteiten en zijn winkel moeten elkaar versterken. Veel ondernemers worstelen echter met de vraag hoe ze dat moeten aanpakken. Hoe word ik gevonden, hoe hou ik mijn klant vast en hoe ga ik om met social media? Het zijn de bekende vragen waarop de gratis Sparta Online Service (SOS) het antwoord geeft.”

Consumenten willen correct geïnformeerd worden

Kalden geeft aan dat uit een onlangs gehouden WUA onderzoek in de tweewielerbranche blijkt dat de hedendaagse consument volledig, maar vooral ook correct geïnformeerd wil worden. “De websites van de fabrikanten spelen daarbij een belangrijke rol. Maar daarin schuilt ook een gevaar. De consument kan via een fabrikant naar de concurrent op de hoek worden verwezen. De unieke opzet van Sparta SOS maakt daar nu een einde aan. Via een intelligente link wordt alleen de verwijzende tweewielerondernemer getoond als de consument door de Sparta website surft.”

Doorverwijzen naar Sparta-dealers

Onlangs zijn alle Sparta-dealers geïnformeerd hoe ze ervoor kunnen zorgen dat de klant die ze doorverwijzen naar Sparta ook ‘hun’ klant blijft. “Op deze manier kunnen ondernemers gebruikmaken van de informatie waar de Sparta site zo goed om gewaardeerd wordt”, aldus Kalden. “Het systeem is baanbrekend. Zelfs bij een rechtstreeks bezoek op een later tijdstip wordt nog altijd de ondernemer exclusief getoond.”

Actief op social media

Verder kan iedere ondernemer eenvoudig de actiecommunicatie, de elektrische fietstest en online banners van Sparta overnemen. Ook staan actuele berichten klaar op Sparta SOS, die eenvoudig op social media te delen zijn. Door op het icoontje van het betreffende sociale medium te klikken, deelt de tweewielerondernemer het bericht automatisch op zijn eigen pagina.

Te bereiken via Accentry

Sparta SOS is te bereiken via Accentry. De Sparta website werd door consumenten in het WUA onderzoek als beste beoordeeld. Eerder dit jaar werd de fabrikant voor een Spin Award en ADCN lamp genomineerd voor haar social media activiteiten.

Reageer op dit artikel