nieuws

Mobion failliet en DBG verkocht

Retailing

Mobion failliet en DBG verkocht
Pui van de failliete Mobion flagship store in Spijkenisse.

Het faillissement van DBG Retail BV, eigenaar van Mobion Mobility Stores, is vorige week uitgesproken door de rechtbank in Rotterdam. Mobion Mobility Stores was de retailformule van Dutch Bicycle Group (DBG), dat onlangs is verkocht aan een private investeerder.

Er waren twee Mobion Mobility Stores, een flagship store in Spijkenisse en een winkel in Breda. Het was de bedoeling ook drie overgenomen Megabike winkels om te bouwen naar het Mobion-concept. Het uiteindelijke doel was om naar 10 tot 15 winkels te groeien met de formule. Zover is het helaas niet gekomen. Als curator is aangesteld mr. M.J. Thöenes, van Thöenes Van der Hoeff & Lichtenveldt Advocaten te Rotterdam. De precieze reden van het faillissement is nog niet bekend.

Nieuwe eigenaar DBG

Wel bekend is dat de nieuwe eigenaar van DBG vindt dat retail niet tot de core business van DBG behoort. De officiële bekendmaking van wie de nieuwe eigenaar van DBG is, laat op zich wachten. Eind maart werd door werknemers van DBG al gezegd dat de overname van DBG een feit was en dat hier binnen afzienbare termijn een persbericht over gepubliceerd zou worden. Dat laatste is tot op heden niet gebeurd.

Tijdens de vorige week in Shanghai gehouden China Cycle Show, die werd bezocht door een redacteur van Tweewieler/Bike Europe, werd door bij DBG betrokken bedrijven wederom bevestigd dat het Schiedamse bedrijf een nieuwe eigenaar heeft en dat die ook aanwezig was op de Chinese show.

Wheelwell

Over voormalig DBG-eigenaar Hennie van Rijswijk wordt gezegd dat hij betrokken blijft bij de fietsenhandel via zijn Chinese/Taiwanese handelsfirma in fietsonderdelen en accessoires Wheelwell.

Reageer op dit artikel