nieuws

Liv/giant Ladies Ride

Retailing

Liv/giant Ladies Ride
Ongeveer twintig dames verzamelden zich voor Giant Store Den Bosch voor de Liv/giant Ladies Ride, met niemand minder dan Nicolien Sauerbreij, behalve snowboardster ook een fanatiek fietsster, als begeleider van de groep.

Liv/giant, het damesmerk van Giant, heeft in de afgelopen maand als pilot project twee maal een zogeheten Ladies Ride georganiseerd, in Delfzijl en in Den Bosch. De Ladies Rides zijn wielrentochten voor dames en worden gehouden bij Giant Stores die een Liv/giant-gedeelte in de winkel hebben. Volgens Giant richten steeds meer vrouwen zich op sportief fietsen, en is het dus een echte groeimarkt.

Joost Mol, Retail Support Manager Giant: “Het sportief fietsen voor dames is een flink opkomende markt en wij merken ook echt dat er vanuit de dames animo is voor dit type evenementen. Daarom gaan we in ieder geval nog in Utrecht en Alphen aan den Rijn een Liv/giant Ladies Ride organiseren.”

Verslag Ladies Ride Den Bosch

In Den Bosch heeft een (vrouwelijke) journalist van Den Bosch Dichtbij, Caroline Lichtenberg, meegereden. Haar ervaringen met de Liv/giant Ladies Ride heeft ze beschreven in een artikel in deze lokale krant. Hieronder een weergave van haar artikel.

‘Eerste Social Ladies Ride in Den Bosch een succes!’

‘DEN BOSCH – Op woensdagavond 18.00 uur ging in Den Bosch de eerste Liv/Giant Social Ladies Ride van start! Samen met vriendin Laila klom ik op de pedalen om 35 kilometer te fietsen rond Den Bosch. Jan Gerssen van de Giant Store organiseerde de tour met als doel vrouwen in Den Bosch meer in een groepsverband te laten fietsen.

Den Bosch is een echte fietsstad en steeds meer vrouwen doen aan wielrennen. Maar volgen Gerssen fietsen maar weinig vrouwen in groepsverband, dus daarom organiseerde hij de tocht. “Het is de bedoeling dat vrouwen elkaar opzoeken om zo samen te fietsen. Het is een sociaal gebeuren en belangrijk om het vrouwenwielrennen te promoten in onze stad.”

Liefde voor de sport met Nicolien Sauerbreij

En zo verzamelden Laila, ik en zo’n 20 andere vrouwen zich voor de Giant store. Niemand minder dan Nicolien Sauerbreij, behalve snowboardster ook een fanatiek fietsster, begeleidde onze groep. Samen met oud-wielrenner Jan Weevers, die ons hielp de basisbeginselen van het wielrennen onder de knie te krijgen. Laila en ik kregen allebei een fiets die speciaal op ons werd afgesteld. Niemand minder dan de vader van Marianne Vos hielp ons met het fatsoenlijk installeren op de fiets en het aanpassen van de helm.

Valpartijen

Ik merkte dat iedereen in de groep heel erg betrokken is bij deze sport en hun enthousiasme werkte op mij erg aanstekelijk. Nadat we allemaal waren geïnstalleerd, gingen we op pad. Dwars door het Bossche Broek richting Sint-Michielsgestel en weer terug. Onderweg kregen we steeds meer de smaak te pakken. Nicolien en Jan leerden ons een ‘waaier’ maken, hoe het is om in een kopgroep te fietsen en hoe je elkaar afwisselt om krachten te sparen. Helaas horen ook valpartijen bij de sport. Tijdens de tour vielen 2 fietssters. Gelukkig viel de schade mee. De vrouwen liepen een paar schaafwonden op, maar lieten zich niet kennen en stapten weer gewoon op de fiets.

Rustig aan beginnen

De tour was een succes, zo te horen aan de positieve geluiden in de groep. Laila: “Het is zo tof om met een groep te fietsen, want we houden elkaar ook een beetje in de gaten. Ik ben van plan om de volgende keer zeker weer mee te doen. Alleen hadden we wat mij betreft wel wat harder mogen rijden. Nicolien Sauerbreij: “Je moet bij het begin beginnen, zeg maar. Als je vanaf het begin al meteen heel hard rijdt, kan dat gevaarlijk zijn. Je kent je fiets nog niet goed, dus valpartijen liggen op de loer. Ook kan iemand die achter je rijdt misschien niet snel genoeg remmen. De kunst is om elke keer dat je rijdt een stap verder te gaan. Zo leer je het vanzelf.” Ook Lisette is erg enthousiast. “Je hebt hier in Den Bosch niet echt groepjes vrouwen die fietsen, dus toen ik las op de site van Giant dat deze tour werd georganiseerd, wilde ik meteen meedoen. Ik vind het erg leuk!”

Verder fietsen

Na de fietstocht werden we getrakteerd op een warme maaltijd en vertelde Nicolien meer over hoe het is om topsport te bedrijven en welke mentaliteit je moet hebben. Het was dan ook erg leerzaam om de tour en deze clinic mee te maken. De volgende dag werd ik weliswaar wakker met spierpijn in mijn hele lijf, maar deze tocht smaakte zeker naar meer! Als ik de meiden in de groep zo hoor, zijn er plannen om meer fietsavonden te organiseren. Dus een mooi moment om die winterpondjes eraf te fietsen. Nu maar hopen dat ik het volhoud…’

Auteur: Caroline Lichtenberg voor Den Bosch Dichtbij

Reageer op dit artikel