nieuws

BOVAG hoofdsponsor 24-uurs fietsrace op Circuit Park Zandvoort

Retailing

BOVAG hoofdsponsor 24-uurs fietsrace op Circuit Park Zandvoort
Ditmaal geen raceauto's, maar snelle fietsers die een etmaal lang het Circuit in Zandvoort gaan ronden.

De BOVAG 24-uursrace is op 25 en 26 mei 2013 onderdeel van Cycling Zandvoort, een sportief en gezellig weekendevenement voor de recreatieve fietser. Tientallen teams gaan proberen een etmaal lang het circuit in de duinen te ronden. Deelname aan de BOVAG 24-uursrace staat open voor zowel eenlingen als teams van maximaal acht personen.

Op zaterdag 25 mei om 15.00 uur wordt het startschot gegeven en duiken de fietsers, waaronder een Sterrenteam bestaande uit bekende Nederlanders, voor de eerste maal de welbekende Tarzanbocht in. Oud-profrenner Henk Lubberding geeft in Zandvoort leiding aan een aantal bijzondere ploegen die de 24-uursrace op elektrische fietsen gaan volbrengen. Lubberding is door BOVAG onlangs aangesteld als ploegleider van de symbolische Elektrische Wielerploeg.

Eigen ‘pitbox’

In de pitstraat krijgt elk team een eigen ‘pitbox’ aangewezen. De afgelopen weken hebben de reeds ingeschreven deelnemers al twee keer getest op het circuit, zowel bij daglicht als in het donker. Aangezien het circuit vele hoogteverschillen kent, zal het voltooien van de BOVAG 24-uursrace een pittige opgave worden.

Clinics en proefritten e-bikes

Naast de 24-uursrace zijn er mountainbikeclinics in de duinen, toertochten door de omgeving van Zandvoort, proefritten met elektrische fietsen, een spinning marathon, BMX-stuntshows, optredens van bekende Dj’s in de avonduren en meer. Een deel van de opbrengst van Cycling Zandvoort komt ten goede aan Stichting SAM, die dolfijntherapie verzorgt voor kinderen.

Inschrijven voor de 24-uursrace kan hier.

Reageer op dit artikel