nieuws

Sport- én fietsgigant Decathlon naar Arnhem

Retailing

Sport- én fietsgigant Decathlon naar Arnhem
Decathlon is in Europa de grootste individuele fietsretailer. Met de komst van deze sportgigant krijgen de winkeliers in de wijde regio Arnhem-Nijmegen er een geduchte concurrent bij.

De Arnhemse wethouder Michiel van Wessem en vertegenwoordigers van de Franse winkelketen Decathlon hebben een intentieovereenkomst gesloten voor de opening van een vestiging van een sport- én fietsgigant in Arnhem.

Die vestiging komt in de Rijnhal en wordt de vierde megastore van de Franse keten in Nederland. Op dit moment zijn er Decathlons in Amsterdam, Best en Kerkrade. Onder het gebogen dak van de Rijnhal zullen straks artikelen voor 65 sporten worden verkocht.

Decathlon is in Europa de grootste individuele fietsretailer. Met de komst van deze sportgigant krijgen de winkeliers in de wijde regio Arnhem-Nijmegen er een geduchte concurrent bij.

“We kunnen de boel wel sluiten”

De komst van Decathlon naar Arnhem-Zuid valt niet goed bij de lokale vereniging van binnenstadondernemers. “Nieuwe formules zijn goed, maar dan wel in het centrum”, reageert voorzitter Jos Wegdam tegenover Omroep Gelderland. “Anders kunnen we de boel wel sluiten.”

“De Rijnhal past uitstekend in onze groeiambities in Nederland”, stelt bestuursvoorzitter Decathlon Nederland Eric Bodhuin. “De hal is gelegen in een goed bereikbare, zichtbare en sportieve omgeving. Met circa 65 sporten onder één dak, waarvan het merendeel bestaat uit producten van onze eigen merken, maken wij sport toegankelijker.” Hij verwacht zo’n 100.000 bezoeker per jaar.

Positieve impuls voor het gebied

Wethouder Michiel van Wessem is eveneens positief: “Ik ben bijzonder verheugd dat Decathlon kiest voor de Rijnhal. Met de komst van Decathlon blijft de Rijnhal, een markant gebouw voor vele Arnhemmers, behouden. Bovendien is de komst een positieve impuls voor het gebied dat we nu verder kunnen afmaken.”

De winkel is overigens kleiner dan de gemeente Arnhem graag had gezien. Decathlon wil slechts 11.500 vierkante meter kopen, terwijl de gemeente had ingezet op 30.000 vierkante meter. Daarmee moet Arnhem een verlies van 2,1 miljoen euro op de grond afboeken.

Reageer op dit artikel