nieuws

Fietscity wil tien nieuwe winkels openen

Retailing

Fietscity wil tien nieuwe winkels openen
Fietscity wil doorgroeien tot een landelijke keten.

De franchiseformule Fietscity heeft inmiddels 12 vestigingen. Vorige maand kwamen er drie nieuwe vestigingen bij: in Almelo, Amersfoort en Weerselo. Fietscity wil nog verder doorgroeien, op korte termijn hoopt de fietsretailformule 10 nieuwe winkels te openen en daarna uit te groeien tot een landelijk dekkende keten.

Fietscity is een full service fietsretail franchiseformule. Pay-off van de formule is: Try, Like, Bike. Volgens Fietscity staat Try voor: alle fietsen zijn op voorraad, dus de consument kan direct een proefrit maken en testen. Like staat voor: persoonlijke service, het brede assortiment en de vaste prijzen. En Bike: de klant kan direct weg fietsen, de fietsen staan rijklaar in de winkel.

Twintig procent beter dan de markt

De komende periode gaat Fietscity zich sterk focussen om het concept Try, Like, Bike zowel intern als extern vorm te geven en te implementeren. Volgens Fietscity presteerden de winkels van de formule in 2012 20% beter dan de markt. “De ondernemers van de Fietscity winkels zijn lokaal aanwezig en staan daarmee dicht bij de klant. Zij zorgen voor een optimale service aan de klant, een perfecte presentatie van en in de winkel, een goed rendement in de werkplaats en een enthousiast team op de winkelvloer”, aldus Karel van Vuuren van Fietscity.
Fietscity verwacht de totale verkoop fors te kunnen stimuleren met een crosschannel benadering van de markt, waarvan het online tv kanaal fietscity.tv een onderdeel is. Tweewieler berichtte vorige week over fietscity.tv. Van Vuuren: “Ondernemers die geïnteresseerd zijn in franchise-nemerschap kunnen mailen naar franchise@fietscity.nl.”

Reageer op dit artikel