nieuws

Bikeflex Academy verdubbelt opleidingscapaciteit

Retailing

Bikeflex Academy verdubbelt opleidingscapaciteit
Maintec dochter opent tweede vestiging in Geldrop en kan daardoor beter reageren op de groeiende vraag naar goed opgeleide fietstechnici in Zuid-Nederland.

Bikeflex, onderdeel van technisch detacheerder Maintec, opent op 13 mei een tweede vestiging in Geldrop. Vanuit deze vestiging worden iedere twee maanden acht nieuwe fietstechnici opgeleid in de eigen Bikeflex Academy. Bikeflex Geldrop is gevestigd aan de Hooge Akker 12 en werkt nauw samen met John Vermeulen Fietsplezier met zaken in Eindhoven, Geldrop, Uden en Weert.

In de vestiging in Geldrop heeft Bikeflex – net als in haar bestaande vestiging in Zeist – acht volledig ingerichte werkplekken. Daar worden onder begeleiding van een eigen leermeester gemotiveerde kandidaten opgeleid tot basis fietstechnicus. Na afloop van hun opleiding zijn de kandidaten direct inzetbaar als fietstechnicus bij één van de opdrachtgevers van Bikeflex.

Grote vraag naar mensen

Johan Rensing en Dick van Wijk van Bikeflex tonen zich heel blij met de uitbreiding. Rensing: “Wij hebben te maken met een grote vraag naar mensen die de juiste instelling en de juiste vaardigheden hebben om onze opdrachtgevers te ondersteunen. Tot voor kort werden wij beperkt door onze eigen opleidingscapaciteit. Nu we die verdubbeld hebben, zullen wij de fietsendetailhandel nog beter kunnen bedienen. Bovendien wordt het voor ons nu veel gemakkelijker om mensen uit Zuid-Nederland op te leiden en te plaatsen. Ten slotte kunnen we nu ook vanuit Geldrop bijscholingscursussen aanbieden op het gebied van bijvoorbeeld onderhoud van e-bikes voor fietstechnici in dit deel van het land.”

Win-win situatie

Bikeflex heeft een samenwerking afgesloten met John Vermeulen Fietsplezier. In deze samenwerking snijdt het mes aan twee kanten. Dick van Wijk legt uit: “John Vermeulen levert ons de fietsen aan, waarmee onze kandidaten hun vaardigheden kunnen oefenen. Zij werken daardoor altijd met het nieuwste materiaal en zijn volledig up-to-date. Voor John Vermeulen is het voordeel dat wij een stroom aan nieuwe en tweedehands fietsen rijklaar bij hem kunnen afleveren. Er is dus sprake van een mooie win-win situatie.”

Over Bikeflex

Bikeflex is gespecialiseerd in het leveren van gekwalificeerd personeel voor de fietsenbranche. Zij werft gekwalificeerde fietstechnici, plaatst ze binnen de detailhandelsbedrijven en leidt beginnende fietstechnici op in de eigen Bikeflex Academy. Bovendien verzorgt zij bijscholingscursussen voor ervaren fietstechnici.

Maintec Leer Bedrijf

Directeur Wout Oosterhof van Maintec benadrukt het strategische karakter van de uitbreiding: “Bikeflex wordt op deze manier een nog belangrijker onderdeel van het Maintec Leerbedrijf. Veel kandidaten van Bikeflex kiezen na het opdoen van werkervaring in andere sectoren bewust voor een carrière in de fietstechniek. Bikeflex zorgt er met de Bikeflex Academy voor dat deze kandidaten direct inzetbaar zijn bij onze opdrachtgevers. Binnen het Maintec Leerbedrijf noemen we dit principe ‘voorinstroom’: mensen in een intensief traject opleiden tot basis vakman. Dit is een belangrijke aanvulling aan ons opleidingspakket, dat zich tot voor kort voornamelijk bezig hield met voorinstroom (begeleiden van BBL leerlingen) en zij-instroom.”

Reageer op dit artikel