nieuws

Accell Group brengt vervoer onder bij DHL

Retailing

Accell Group brengt vervoer onder bij DHL
DHL kan ook op zaterdag leveren, wat voor de fietsendetailhandel een belangrijk vereiste is.

De Accell Group heeft het vervoer ondergebracht bij DHL Express. Het contract daarvoor is recent getekend. In het nieuwe contract gaat het om expresvervoer naar vooral fietsenmakers in Nederland en Europese detaillisten in de fietsenbranche.

Het binnenlandse expresnetwerk van DHL heeft veel expertise in de fietsensector. Bovendien kan er ook op zaterdag geleverd worden, wat voor de fietsendetailhandel een belangrijk vereiste is. Daarnaast sluit het Europese wegnetwerk goed aan op het vereiste niveau van dienstverlening richting buitenlandse relaties. Behalve in losse pakketten wordt er ook op pallets geleverd en dat is voor het Nederlandse en het Europese netwerk van DHL geen enkel probleem.
Een opvallend bedrijf binnen de Accell Group is Juncker uit Veenendaal. Deze onderdelenfabrikant werkt in Veenendaal met een volledig geautomatiseerd magazijn. Het DHL-netwerk sluit hier naadloos op aan, onder meer omdat het proces van verwerking bij DHL is ingesteld op het los laden (loose load) van zendingen. In dit proces hoeft de laatste slag in een reeks dagelijkse afhaalslagen voor levering op de volgende dag, pas plaats te vinden om half elf ’s avonds.

Bron: www.transport-online.nl

Reageer op dit artikel