nieuws

Tweewieler Academy vraagt Europese subsidie aan

Retailing

Tweewieler Academy vraagt Europese subsidie aan
Ook het opzetten van een certificering voor de dealers en monteurs die met succes de opleiding afronden staat op de agenda.

De Tweewieler Academy heeft, samen met Deense, Belgische, Tsjechische en Litouwse partners, een Europese subsidieaanvraag ingediend.

De aanvraag komt voort uit het Twowheel Innovation Network (TWIN), een samenwerkingsverband tussen ETRA, de Tweewieler Academy, het Deense opleidingsinstituut CELF, het Belgische opleidingsinstituut Syntra-West en met de Nederlandse stichting Pro Work.

Uitslag toekenning

De subsidieaanvraag is het vervolg op het huidige Transfer of Innovation (TOI) project met betrekking tot e-bikes. Naar verwachting volgt in juli uitslag over de toekenning van de subsidie.

Het project gaat mede over het ontwikkelen van Europese opleidingen voor elektrische fietsen voor vakhandelaren en hun monteurs. Ook het opzetten van een certificering voor de dealers en monteurs die met succes de opleiding afronden staat op de agenda. Dit zal technici in staat stellen om hun professionele competenties op het gebied van elektrische fietsen aan de consument over te brengen.

Ontwikkelen trainingsprogramma’s

In de aanloopfase zal een try-out voor de trainingen en het cursusmateriaal worden gedaan in samenwerking met het Tsjechische EKOLO.CZ en Litouwse Jerusalem Labour Market Training Centre in Vilnius. Zij nemen deel aan het E-bike project als partners in het ontwikkelen en uitvoeren van opleidingsprogramma.

ETRA zal zich richten op het leggen van contacten met opleidingsinstituten in heel Europa en voor de verspreiding van de projectresultaten. Tegen het einde van het project zal een workshop voor alle Europese opleidingsinstituten worden georganiseerd.

Als de Europese Unie akkoord gaat met de financiering van het project, zal het starten in oktober 2013. Het project heeft naar verwachting een looptijd van twee jaar.

Reageer op dit artikel