nieuws

Jonico.nl eerste webshop volgens DST standaard

Retailing

Jonico.nl eerste webshop volgens DST standaard
De website van Jonico is gebouwd volgens de nieuwe standaard van Digitaal Samenwerken Tweewielerbranche (DST) en gekoppeld met CycleSoftware.

De nieuwe website van Jonico ‘Uw Fietsspecialist’ is pas online gegaan. Deze website is volledig gebouwd volgens de nieuwe standaard van Digitaal Samenwerken Tweewielerbranche (DST). De site is gekoppeld met CycleSoftware.

John Jongerius, eigenaar van Jonico (Utrecht en Vleuten), is al in 1998 gestart met zijn eerste website in samenhang met de fysieke fietsenwinkel. “Wij willen nu online en offline steeds meer gaan integreren binnen ons bedrijf. Momenteel werken wij met vier servicepakketten bij aanschaf van een nieuwe fiets. Doordat we op betaalbare locaties zitten en een hoog serviceniveau hebben, behalen we een uitstekend rendement.”

Service- en adviespunt voor de website

Volgens Jongerius zijn de filialen van Jonico steeds meer aan het groeien naar een servicepunt en adviespunt voor de website. “De website levert steeds meer op, en wordt bijna belangrijker dan een winkel. In dat beeld speelt de werkplaats een steeds centralere rol.”

De compleet nieuwe website voor Jonico is gebouwd door Webdesignkampioen. De klant kan hier per locatie real time het voorraadniveau bekijken. Deze voorraadinformatie komt direct uit het CycleSoftware programma. Webdesignkampioen heeft er voor gezorgd dat binnen twee weken nadat Cyclesoftware met de DST-standaard is gestart, een complete shop online stond.

Derde Jonico-filiaal gepland voor 2013

Jonico heeft momenteel twee filialen en dit jaar staat de opening van een derde filiaal op de planning. Jongerius: “Cyclesoftware en Webdesignkampioen helpen ons mede deze groei te realiseren. De webshop volgens DST-standaard is hier een cruciaal onderdeel van.”

Jebbe Sluiter, CycleSoftware: “Webdesignkampioen heeft onze webshopkoppeling erg mooi geïntegreerd. Met deze koppeling kunnen onze gebruikers erg snel worden voorzien van een webshop met alle informatie uit CycleSoftware. De webshop is een niet meer weg te denken verlengstuk van je winkel, waarmee je de consument op alle mogelijke manieren kunt bereiken en bedienen.”

Reageer op dit artikel