nieuws

Fiets via werkgever met FietsDirectPlan

Retailing

Fiets via werkgever met FietsDirectPlan
De consument kan met zijn onbelaste reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer prima om de paar jaar een nieuwe fiets aanschaffen via FietsDirectPlan.

FietsDirectPlan is ook een eenvoudige oplossing voor de aanschaf van een nieuwe fiets binnen de werkkostenregeling van de overheid (WKR). Met de WKR kan een werkgever gebruikmaken van zogenoemde gerichte vrijstellingen. Hiermee is het mogelijk om eens in de drie, vier of vijf jaar via FietsDirectPlan een nieuwe fiets aan te schaffen.

Een van deze gerichte vrijstellingen geldt namelijk voor vergoedingen van reiskosten en verstrekkingen van vervoer door de werkgever. Deze onbelaste reiskostenvergoeding kan een werknemer per maand door de werkgever uit laten betalen en daarmee een nieuwe fiets aanschaffen.

Voorbeeld voor uw klant

De klant fietst 12 km per dag woon-werk. De werkgever mag u daarvoor volgens de WKR een belastingvrije vergoeding van € 0,19 p/km = € 47,88 per maand geven. Voor dit maandbedrag koopt de klant via FietsDirectPlan een fiets van € 1.825,- op basis van 48 termijnen. Een duurdere fiets en/of andere looptijd is natuurlijk ook mogelijk. Bij FietsDirectPlan bepaalt men zelf het maandbedrag voor een nieuwe fiets dat bij de belastingvrije vergoeding via de werkgever past.

“Inmiddels zijn al meer dan driehonderd tweewielerzaken aangesloten bij FietsDirectPlan. De aanvragen blijven met de dag groeien en winkeliers zien steeds vaker hun klanten betalen met FietsDirectPlan,” aldus oprichter Gert Ruitenberg.

Meer informatie op fietsdirectplan.nl.

Reageer op dit artikel