nieuws

Dealers bezoeken fabrieken Shimano en Vittoria

Retailing

Dealers bezoeken fabrieken Shimano en Vittoria
Dealers waren erg onder de indruk van de productieprocessen in de fabrieken van Shimano en Vittoria.

Een groep dealers uit de Benelux, Frankrijk en Scandinavië bracht afgelopen maand een bezoek aan Shimano-fabrieken in Singapore en Maleisië en de Vittoria-fabriek in Thailand.

Shimano en Vittoria, in de Benelux vertegenwoordigd door Shimano Benelux, gaven de bezoekers een goed beeld van de productieprocessen en kwaliteitscontroles van beide merken. Timon Rutten (Hans Struijk Fietsen) zegt over zijn bezoek aan Shimano Singapore (productie van onder andere onderdelen, Nexus naven en pedalen): “Shimano’s Tooling Center, het onderdeel dat alle mallen voor nieuwe producten maakt, is state-of-the-art. Het was een nieuwe bevestiging van de aandacht die Shimano besteedt aan alle onderdelen, van het ontwerp- tot en met productieproces.”

Shimano wielen

Over de Shimano wielenfabriek in Maleisië vertelt Lieven Jacobs (NV Rijwielen Hugo Jacobs): “Je gelooft gewoonweg niet dat ieder Shimano-wiel door meer dan tweehonderd handen gaat voor het de fabriek verlaat. De vele kwaliteitschecks en de aandacht voor detail hebben mij ervan overtuigd dat Shimano-wielen een unieke mix bieden van performance, kwaliteit en duurzaamheid.”

Vittoria banden

Ook bij het bezoek aan de bandenfabriek van Vittoria overheerste de bewondering. Luc Watté (Fashion for Cycling): “Wanneer je binnen één fabriek de productie van vele topmerken op bandengebied ziet, valt de expertise op die Vittoria bezit. Nadat ik zag met welk handwerk, vakmanschap en toewijding iedere band wordt geproduceerd, zal een band voor mij nooit meer hetzelfde zijn.”

Reageer op dit artikel