nieuws

Cyclon overgedragen aan Paul Boers

Retailing

Cyclon overgedragen aan Paul Boers
Op de eerste dag van FietsVAK overhandigde Leen Boers als symbolisch gebaar de 'sleutel' van Cyclon International aan zoon Paul, waarna ze het glas hieven.

Zoals al te lezen was op tweewieler.nl, heeft Paul boers Cyclon van zijn vader Leen Boers overgenomen. Op de eerste dag van FietsVAK hieven vader en zoon het glas op de Cyclon-stand samen met belangstellenden.

Als symbolisch gebaar overhandigde Leen Boers een sleutel aan Paul. Daarna vloeide de champagne rijkelijk.

Paul Boers heeft al jarenlange ervaring bij Cyclon. “Ik heb 28 jaar meegelopen, soms wat meer, soms wat minder intensief, want ik was daarnaast werkzaam in de financiële sector, als accountant bij onder meer KPMG. De laatste jaren was ik actief als zelfstandig ondernemer op financieel gebied. Het ondernemen zit me echt in het bloed, en bovendien ben ik een fanatiek fietser, dus het is voor mij best een logische stap dat ik Cyclon overneem.”

Zelfstandig blijven
Hiermee wilden zowel vader als zoon ook voorkomen dat het merk en bedrijf op zou gaan in een grotere speler. Leen Boers is een echte ‘productman’, die in 1985 Cyclon International oprichtte omdat het destijds het lastig was een goed smeermiddel voor de fietsketting te vinden dat bestand was tegen regen en vuil. Paul Boers zal zich meer marketing bezighouden. “Mijn vader blijft voorlopig nog actie binnen het bedrijf en zal zich bezig blijven houden met productontwikkeling. Het is ook helemaal niet goed voor hem om in een luie stoel te gaan zitten thuis.”

Reageer op dit artikel