nieuws

Finalisten Tweewielerwinkel van het Jaar 2013 bekend

Retailing

Finalisten Tweewielerwinkel van het Jaar 2013 bekend
De finalisten Tweewielerwinkel van het Jaar 2013 brengen een toast uit op hun finaleplaats. Aan de linkerkant Henk Brama van Fietscity Brama, in het midden Jeroen van Kester van Kester2Wielers en helemaal rechts Eugen Uppelschoten van Bikeshop Amersfoort.

Op het Tweewieler Live event 2012 zijn de drie finalisten van de Tweewielerwinkel van het Jaar 2013 bekendgemaakt. Op het hoofdpodium toastten Fietscity Brama, Kester2Wielers en Bikeshop Amersfoort met champagne op hun finaleplaats.

De zes genomineerde winkels in de spannende verkiezing waren:

  • Cor de Bruin Fiets en Fitness – Monster
  • Kester2Wielers – Wateringen
  • Bikeshop Amersfoort – Amersfoort
  • Profile Hoogeveen Tweewielers – Gouda
  • Fietscity Brama – Borne
  • Witjes Tweewielers – Groessen

Hieruit zijn dus Fietscity Brama, Kester2Wielers en Bikeshop Amersfoort gekozen tot finalisten in de verkiezing Tweewielerwinkel van het Jaar 2013.

Allemaal topwinkels
Juryvoorzitter van de Tweewielerwinkel van het Jaar-verkiezing Ferry Smith gaf alle winkels, dus ook de afvallers voor een finaleplaats, een pluim mee. “Ze kunnen trots zijn op hun winkel, alle genomineerden hebben een topprestatie neergezet.”

Omdat er slechts drie finaleplaatsen zijn, moest de jury keuze maken uit deze zes topwinkels. Daarbij spelen de inrichting van winkel en werkplaats, maar ook zeker de visie van de ondernemer en de bedrijfsvoering binnen zijn onderneming, een rol.

Protocol
Bij de verkiezing Tweewielerwinkel van het Jaar volgt de jury een strak protocol met vastliggende onderdelen. Binnen die onderdelen kunnen nuances worden aangebracht, maar de uiteindelijk keuze wordt gebaseerd op een vast en doorwrocht stramien.

Voor de finale ronde, waarbij de winnaar wordt bepaald, worden nog een aantal zaken onder de loep genomen, waaronder het oordeel van de mystery shoppers en een diepgaande analyse van de cijfers van de afgelopen drie jaar door een onafhankelijke accountant.

De winnaar van de Tweewielerwinkel van het Jaar 2013-verkiezing wordt bekendgemaakt op de BOVAG Fiets Branchedag op 4 februari 2013 in het Cinemec in Ede.

Reageer op dit artikel