nieuws

FederProCycle wil dat Fietspunten stoppen

Retailing

FederProCycle wil dat Fietspunten stoppen
FederProCycle betreurt de oneerlijke concurrentie die de fietspunten met zich meebrengen voor de fietsvakhandel in België.

De aankondiging van de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) dat het netwerk van ‘fietspunten’ in de spoorstations in 2013 wordt uitgebreid is bij de Belgische beroepsfederatie van fietshandelaars FederProCycle in het verkeerde keelgat geschoten.

Aanvankelijk bleven de taken en doelstellingen van de ‘fietspunten’ in de Belgische spoorstations beperkt tot de bewaking van de fietsenstallingen rond het station, de verhuur van fietsen en het uitvoeren van heel kleine herstellingen zoals bijvoorbeeld een remkabel vervangen.

Maar volgens FederProCycle gaan veel van deze ‘fietspunten’ veel verder in het onderhoud en herstelling van fietsen. ‘Oneerlijke concurrentie,’ zegt FederProCycle, ‘want de ‘fietspunten’ hebben het statuut van onderneming uit de sociale economie, waardoor ze aan een veel lager tarief kunnen werken dan een zelfstandige ondernemer.’

FederProCycle wil dan ook zo snel mogelijk een overleg met de betrokken partijen om de taken van de ‘fietspunten’ terug te brengen naar wat aanvankelijk de bedoeling was.

Reageer op dit artikel