nieuws

Jury kiest zes genomineerden voor Tweewielerwinkel van het Jaar 2013

Retailing

Jury kiest zes genomineerden voor Tweewielerwinkel van het Jaar 2013
De jury met van links naar rechts: Ferry Smith, Niels Hansen, Sacha Boedijn, Costja Gontscharoff en Hedwig Berendsen.

Het was weer een moeilijke selectie, maar het is de jury gelukt om op basis van de inschrijfformulieren zes winkels te nomineren voor de titel Tweewielerwinkel van het Jaar 2013. Dit keer geen single brand stores bij de genomineerden, maar wel een aantal formulewinkels.

De genomineerden voor de Tweewielerwinkel van het Jaar 2013 zijn:

  • Cor de Bruin Fiets en Fitness – Monster
  • Kester2Wielers – Wateringen
  • Bikeshop Amersfoort – Amersfoort
  • Profile Hoogeveen Tweewielers – Gouda
  • Fietscity Brama – Borne
  • Witjes Tweewielers – Groessen

Hoofdredacteur van Tweewieler Jack Oortwijn is onder de indruk van het niveau van de winkels die meedingen naar de titel. “Het was lastig tot een selectie van zes winkels te komen. Dan is het altijd ook weer vervelend om bedrijven te moeten melden dat ze niet tot de genomineerden zijn doorgedrongen.”

Kwaliteitsstimulans voor de vakhandel
De eretitel Tweewielerwinkel van het Jaar is een initiatief van het vakblad Tweewieler en deze wordt toegekend aan een tweewielerwinkel met bijzondere kwaliteiten. De onderscheiding is bedoeld als een kwaliteitsstimulans voor de hele tweewielervakhandel.

De winnaar van de verkiezing moet een voorbeeld zijn voor de branche. “We zoeken een topper in de branche die uitblinkt in de combinatie online en offline, oftewel het nieuwe winkelen, die stuurt op cijfers, en een goed personeelsbeleid hanteert. Kortom, een retailer met visie”, aldus Jack Oortwijn.

Winkel beoordelen
De komende periode gaan de juryleden de zes genomineerde winkels bezoeken, primair om de winkel te beoordelen. Alle genomineerde winkels krijgen posters toegestuurd, die ze in de winkel kunnen ophangen. Hiermee kunnen de ondernemers volop profiteren van hun nominatie.

De winkels die meedingen naar de titel Tweewielerwinkel van het Jaar 2013 kunnen dit breed uitdragen in de lokale pers. Met deze extra publiciteit kunnen zij volop profiteren van de extra aandacht voor hun winkels wat ook bij zou kunnen dragen aan extra omzet.

Op de homepage van onze website staat rechts bovenaan een stemmodule waarop klanten op de Facebookpagina van Tweewieler op de zaak kunnen stemmen. Deze stemmen zijn openbaar. Op de Facebookpagina is te zien wie op welke winkel heeft gestemd. De uitslag van deze poule zal, voor een deel, meetellen in de selectie van de finalisten.

Drie finalisten
Na het bezoek aan de genomineerden kiest de jury drie finalisten. Deze worden feestelijk bekendgemaakt op 10 december tijdens hét evenement voor de tweewieler professional: Tweewieler Live. Uit de drie finalisten kiest de jury uiteindelijk de winnaar van de Tweewielerwinkel van het Jaar 2013. De definitieve uitslag wordt bekendgemaakt op maandag 4 februari 2013, aan het einde van de BOVAG Tweewielerbranchedag.

Reageer op dit artikel