nieuws

Diefstal van Ghost 29’’er bij Fietsplaza in Limmen

Retailing

Diefstal van Ghost 29’’er bij Fietsplaza in Limmen
De dief had geen identiteitsbewijs, maar liet autosleutels achter. De auto bleek er niet te zijn.

Bij Fietsplaza in Limmen is afgelopen woensdag 7 november op brutale wijze een peperdure Ghost EBS Pro XT 29″er gestolen. De dief kreeg de fiets mee voor een proefrit, maar kwam nooit meer terug. De gestolen Ghost mountainbike heeft een winkelwaarde van € 1.399,-.

Het betreft een matzwarte Ghost EBS Pro, voorzien van blauwe letters. De dief kon, toen hij vroeg een proefrit wilde maken, geen geldig legitimatiebewijs overleggen. In plaats daarvan bood hij aan zijn autosleutel achter te laten, die bij een Audi zouden horen. Toen de man niet terugkeerde van de proefrit, is personeel van Fietsplaza gaan kijken of deze Audi er nog stond. Die bleek er helemaal niet te hebben gestaan. De dief was gevlogen.

Mark Jansen, eigenaar van Fietsplaza, vertelt dat de man ook nog interesse had in een veel duurdere carbon mountainbike. Toen bleek dat die 26’’ wielen had, haakte hij af, waarschijnlijk omdat zijn verhaal dan ongeloofwaardig werd.

De fietsendief spreekt goed Nederlands en heeft een zeer licht getint uiterlijk.

Signalement

  • Lengte: ongeveer 1,85 m
  • Postuur: gezet
  • Uiterlijk: draagt een stoppelbaard
  • Draagt: Dolce & Gabbana muts, Players schoudertas.


Wie de dader herkent of de gestolen fiets tegenkomt, kan contact opnemen met de politie te Castricum of Fietsplaza in Limmen (072-5055848).

Reageer op dit artikel