nieuws

1.300 fietsdetaillisten bundelen inkoopkracht

Retailing

1.300 fietsdetaillisten bundelen inkoopkracht
De gebundelde kracht van 1.300 fietsdetaillisten moet tot voordelen gaan leiden.

Biretco en de Duitse retailorganisatie Bico gaan hun krachten bundelen. De directies van beide bedrijven hebben de intentie uitgesproken om een strategische samenwerking aan te gaan. Daarmee ontstaat een organisatie waar 1.300 ondernemers bij aangesloten zullen zijn.

Birecto en Bico gaan samenwerken op diverse gebieden zoals marketing en sales. Maar vooral ook op het vlak van inkoop waarbij de gebundelde kracht van 1.300 fietsdetaillisten tot voordelen moet gaan leiden. Daarnaast versterkt de samenwerking de expertise van beide retailorganisaties.

Bico
Bico is in Duitsland de nummer 2 retailorganisatie na ZEG. Er zijn 650 ‘Bike & Co’ dealers bij aangesloten. Sinds 1992 biedt Bico haar aangesloten leden een uitgebreid assortiment: aantrekkelijke inkoopvoordelen bij toonaangevende fabrikanten van fietsen, onderdelen en accessoires, 24-uurs levering service voor de 4.500 items op voorraad en een uitgebreid fiets-exclusief programma.

Bestaande markten
In een persbericht stellen de beide organisaties: “Door deze samenwerking verwachten Biretco en BICO de bij hen aangesloten ondernemers, nog beter en slagvaardiger te kunnen ondersteunen. In eerste instantie zal de focus binnen de samenwerking liggen op de activiteiten binnen de bestaande markten.”

Nieuwe markten
Naast activiteiten op de bestaande markten gaan Biretco en Bico zich ook sterk richten op markten buiten Nederland en Duitsland. Men zegt daarover: “Vanuit deze samenwerking zullen beide partijen bij gezamenlijke activiteiten in nieuwe markten, onder de naam ‘BikesEurope’, hun krachten bundelen. De coördinatie hiervan zal dan vanuit Breda plaatsvinden.”

Bico over samenwerking
Bico algemeen directeur Helmut Sova zegt over de samenwerking: “Met het gezamenlijke volume zijn we een innovatieve en betrouwbare partner voor zowel de dealers als onze business partners. Onze ervaring aangaande distributie en de ervaring op het gebied van retailondersteuning van Biretco sluiten perfect op elkaar aan.”

Biretco over samenwerking
Willem Veenstra, directeur Biretco, voegt hier aan toe: “Met de retail- en marketingkennis van Biretco en de vooruitstrevendheid, professionaliteit en goede logistieke infrastructuur van Bico is een mooiere win-win situatie mijn inziens niet denkbaar. Wij zullen gezamenlijk streven naar een zo optimaal mogelijke synergie in onze activiteiten, waarbij wij weinig aanleiding zien om ingrijpende veranderingen door te voeren. Een ‘one-fits-all’ benadering zou geen recht doen aan de specifieke wensen en eisen binnen de markten waarin wij actief zijn. Vanuit ons oogpunt bezien is het van belang om een gedifferentieerde strategie en overeenkomstige aanpak te hanteren.”

Reageer op dit artikel