nieuws

BOVAG onderzoekt relatie tussen dealer en importeur

Retailing

BOVAG onderzoekt relatie tussen dealer en importeur
BOVAG wil dat dealers massaal meedoen aan het onderzoek. "Hoe meer deelnemers, des te representatiever de onderzoeksresultaten", aldus Niels Hansen van BOVAG.

BOVAG werkt hard aan verbetering van de samenwerking tussen dealers en importeurs/fabrikanten. Een belangrijk hulpmiddel hierbij is het RODI-onderzoek. In deze enquête kunnen dealers aangeven hoe zij de relatie met hun importeur(s) en fabrikant(en) waarderen.

RODI staat voor Relatie Onderzoek Dealer Importeur. BOVAG roept hun leden op het RODI in te vullen.

Wat kan er beter?
In het RODI-onderzoek wordt in kaart gebracht wat er goed gaat en wat er beter kan. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld: garantie- en leveringsvoorwaarden, dealerportals, bereikbaarheid van de leverancier en ondersteuning op het gebied van bijvoorbeeld marketing en sales.

BOVAG roept alle BOVAG-leden op om voor 1 november aanstaande mee te doen aan het onderzoek. “Per e-mail hebben alle BOVAG-leden begin oktober een uitnodiging voor deelname ontvangen. Men kan over ieder merk waarvan men dealer is het onderzoek invullen. De vragenlijst bestaat uit meerkeuzestellingen waardoor het invullen zo min mogelijk tijd kost”, geeft Niels Hansen, manager Fietsbedrijven van BOVAG, aan.

BOVAG gaat in gesprek met fabrikanten en importeurs
Aan de hand van de uitkomsten van dit onderzoek zal BOVAG actief het gesprek aangaan met fabrikanten en importeurs om waar mogelijk verbeteringen aan te brengen in de samenwerking. Hansen: “Hoe meer dealers van een merk deelnemen aan het onderzoek hoe representatiever de uitkomsten zijn.”

Indien er twintig of meer dealers van hetzelfde merk deelnemen aan de enquête wordt het merk meegenomen in de rapportage. Zijn er tussen de tien en negentien respondenten dan wordt enkel, met voorbehoud van representativiteit, een algemeen waarderingscijfer opgenomen. Bij minder dan tien respondenten zal het merk niet meegenomen worden in de rapportage.

Reageer op dit artikel