nieuws

Bikeflex Academy overgenomen door Maintec

Retailing

Bikeflex Academy overgenomen door Maintec
Op de foto vertegenwoordigers van de betrokken partijen van links naar rechts: Johan Rensing, Dick van Wijk, Ernst Breunesse (allen Bikeflex) en Patrick van der Ploeg van Maintec.

Maintec, specialist in het detacheren van technisch vakpersoneel en leerlingen techniek, heeft opleider en detacheerder in de fietsenbranche Bikeflex overgenomen. Bikeflex blijft onder de eigen naam en onder het zittende management functioneren.

Ernst Breunesse van Bikeflex is gelukkig met de overname door Maintec: “Maintec biedt ons fantastische groeimogelijkheden. We hebben in één keer toegang tot een landelijk vestigingennetwerk en er is bij Maintec veel kennis op gebied van detacheren en het gehele proces daaromheen. Bovendien heeft Maintec heel veel kennis en ervaring in het opleiden en begeleiden van leerling-technici in BBL-trajecten. Dat sluit naadloos aan op de opleiding die wij beginnende fietstechnici geven in onze Bikeflex Academy.”

MBO-1 niveau in acht weken
De Bikeflex Academy geeft kandidaat-fietstechnici een basisopleiding tot fietsenmaker. Directeur Wout Oosterhof van Maintec: “Wij leiden veel mensen op in gecombineerde leerwerktrajecten. Opdrachtgevers vinden het vaak een nadeel dat een leerling aan het begin van zijn opleiding nog heel weinig kan. Bikeflex heeft dat opgelost door mensen in een traject van acht weken meteen heel veel praktische kennis mee te geven. Iemand die de Bikeflex Academy heeft doorlopen, heeft de vaardigheden op MBO-1 niveau. Dat maakt hem of haar veel aantrekkelijker voor de opdrachtgever.”

Volgens Wout Oosterhof sluit de dienstverlening van Bikeflex goed aan bij Maintec: “Bikeflex is hét voorbeeld van het technisch specialisme dat wij nastreven. Het bedrijf ‘ademt’ fietstechniek, kent de branche en de spelers daarop van binnenuit en weet precies waaraan een goede fietsenmaker tegenwoordig moet voldoen. Daarnaast sluit de dienstverlening heel mooi aan bij de activiteiten die wij nu al in bijvoorbeeld de autobranche hebben.”

‘Fietsenbranche professionaliseert’
Oosterhof vervolgt: “De fietsenbranche spreekt ons aan om diverse redenen: het is een technische branche, die actief is in een ‘groene’ vorm van mobiliteit en bovendien is de branche zich sterk aan het professionaliseren. Dit maakt dat er ruimte is voor de ondersteuning van een professionele organisatie.”

Reageer op dit artikel