nieuws

Bike Totaal breidt uit met fitnessapparatuur

Retailing

Bike Totaal breidt uit met fitnessapparatuur
De productgroep fitnessapparatuur past perfect in de categorie Fiets en Vrije tijd, vindt Jeroen Schrijver, commercieel manager van Bike Totaal.

Bike Totaal biedt nu ook fitnessapparatuur aan. Tijdens de Bike Totaal najaarspresentatie werd Flow Fitness voorgesteld als nieuwe contractleverancier van Bike Totaal. Hiermee wordt het merk ondersteund in de landelijke reclamecampagnes met huis-aan-huis folders, instore activiteiten en op de Bike Totaal website.

“Binnen de tweewielerbranche begint de verkoop van thuisfitnessapparatuur steeds meer aan populariteit te winnen en ondernemers zien het belang van de verkoop van deze productgroep”, aldus Jeroen Schrijver, commercieel manager van Bike Totaal. “Een aantal Bike Totaal ondernemers verkoopt reeds met succes deze productgroep en een sterk groeiend aantal ondernemers in de tweewielerbranche volgt dit voorbeeld.”

Fitness steeds belangrijker
Fitness begint volgens Schrijver een belangrijker onderdeel van de tweewielerbranche te worden: “Een begrijpelijke en logische ontwikkeling omdat de consumenten in de tweewielerbranche op zoek zijn naar producten die gezondheid en ontspanning vertegenwoordigen. De productgroep fitnessapparatuur past dan ook perfect in de categorie Fiets en Vrije tijd.”

Daniël Epskamp, Accountmanager Engine Sports Group, waar Flow Fitness onderdeel van uitmaakt, vertelt dat de samenwerking met Bike Totaal een logische stap is: “Het uiteindelijke doel van Flow Fitness en Bike Totaal is hetzelfde: de conditie en gezondheid van de gebruiker te verbeteren met als gevolg de levenskwaliteit te verhogen.”

Kansen voor de tweewielerbranche
De vergrijzing biedt de tweewielerbranche kansen bij de verkoop van fitnessapparatuur, stelt Epskamp. “Nederland wordt zich daarnaast steeds meer bewust van de voordelen van voldoende bewegen. Verschillende onderzoekers laten dan ook een toenemende belangstelling zien naar bewegingsproducten en het gezondheidsbewustzijn is in jaren niet zo hoog geweest. De maatschappelijke en demografische ontwikkelingen bieden onze branche volop kansen.”

Reageer op dit artikel