nieuws

Accutester speciaal ontwikkeld voor e-bike dealers

Retailing

Accutester speciaal ontwikkeld voor e-bike dealers
Met de accu-tester kunnen e-bike dealers zichzelf nog meer als specialist profileren richting consumenten.

Een speciaal voor e-bikes en e-bike dealers ontwikkelde accutester wordt binnenkort leverbaar voor minder dan 500 euro. De Dutch Bicycle Group (DBG) heeft ‘m al in gebruik genomen.

Het Nederlandse R&D bedrijf Engineering Spirit BV, dat een reputatie heeft opgebouwd in elektronica voor elektrisch gereedschap en de daarbij behorende technische software, levert de BA500 accutester: de BA500/1 voor dealers en de BA500/2 voor fabrikanten. Met de BA500/1 kunnen dealers simpel en goedkoop accu’s testen die in de winkels worden aangeboden door consumenten die beweren dat de accu in hun e-bike niet naar behoren functioneert en/of bij garantie-gevallen.

Bepalend gegeven voor inruilprijs
Met de BA500/1 accutester kunnen dealers ook direct zien of bij nieuw geleverde e-bikes de accu’s naar behoren functioneren. Tevens kunnen accu’s van inruil e-bikes worden getest; een veelal bepalend gegeven voor de inruilprijs. Nadat vorige maand de BA500/2 accutester voor fabrikanten is geïntroduceerd, heeft de DBG een tiental exemplaren in gebruik genomen. Ing. Pieter Hollebrandse, productontwikkeling elektrische fietsen bij de DBG (onder andere Union), meldt dat het Schiedamse fietsbedrijf de tester inzet om nieuwe accu’s te testen (onder andere de levensduur ervan) en om garantiegevallen professioneel af te kunnen handelen.

Als specialist profileren
Engineering Spirit BV verwacht de BA500/1 accutester voor dealers vanaf maart – april 2013 te kunnen uitleveren. De prijs zal beneden de 500 euro uitkomen. Met de accutester kunnen e-bike dealers zichzelf nog meer als specialist profileren richting consumenten, ook al omdat bij iedere uitgevoerde test een uitgebreid rapport kan worden uitgeprint.

Voor e-bike fabrikanten
Met de BA500/2 tester, speciaal ontwikkeld voor fabrikanten van e-bikes, kunnen tegelijkertijd 64 accu’s en opladers worden getest waarbij de rapporten direct naar een PC worden gelinkt.

Reageer op dit artikel