nieuws

Online bestellen bij Halfords met internetzuil

Retailing

Online bestellen bij Halfords met internetzuil
Producten die niet voorradig zijn bij Halfords, kunnen worden bekeken, besteld en betaald met de internetzuil.

Halfords heeft de afgelopen periode bij wijze van proef internetzuilen geplaatst in haar winkels. Een product dat niet op voorraad is kan door de klant middels de zuil direct online besteld worden vanuit het centrale magazijn. De zuilen zijn een extra service voor de klanten van de winkelketen in auto- en tweewieleronderdelen, accessoires en fietsen.

Bij het online bestellen, al dan niet met hulp van het winkelpersoneel, bepaalt de klant zelf wanneer en waar het product moet worden bezorgd. Gedurende de test worden alle bestellingen gratis thuisbezorgd. De bestelling kan ook zelf worden opgehaald in een van de Halford winkels. Op de internetzuilen, die geleverd zijn door Click-in-Bricks.com, kan direct met de pinpas worden afgerekend.

‘Aantal internetzuilen uitbreiden’
Peter-Jan Stormmesand, algemeen directeur Halfords: “De vrije tijd van mensen waarin ze bijvoorbeeld kunnen gaan winkelen wordt steeds spaarzamer. Als iemand onze winkel bezoekt met als doelstelling om daar bijvoorbeeld een elektrische fiets aan te schaffen maar deze net niet in de goede kleur in de winkel ziet staan, dan hoeven we hem of haar niet langer teleur te stellen. Op de zuilen kunnen we nu direct tonen hoe de gewenste fiets eruit ziet in de gewenste kleur. Ook kan deze direct besteld worden. Onze klanten zijn aangenaam verrast als onze medewerkers hen meenemen naar de internetzuilen en bestellen via de zuilen dusdanig vaak dat we nu al overwegen om het aantal internetzuilen uit te breiden.”

De testperiode loopt nog tot eind december 2012. Dan neemt Halfords definitief een besluit over de verder uitrol naar meerdere winkels. Als deze pilot slaagt, dan worden ook de andere winkels in het land met de bestelzuil uitgerust.

De zuilen staan in de Halfords vestigingen te Hoog Catharijne (Utrecht), Kronenburg (Arnhem) en Brinklaan (Bussum). Dit zijn winkels die een beperkte oppervlakte kennen aangezien ze in het centrum van een stad liggen. Hier kan niet alles op voorraad gehouden worden maar door de zuilen is het gehele assortiment voor de consument wel beschikbaar.

Reageer op dit artikel