nieuws

Bike Totaal presenteert marketingplannen voor 2013

Retailing

Bike Totaal presenteert marketingplannen voor 2013
Bike Totaal presenteert marketingplannen voor 2013

De ondernemers van Bike Totaal kregen afgelopen maandag in DierenPark Amersfoort een presentatie van de marketingplannen voor 2013. De nieuwe weg die Bike Totaal is ingeslagen in 2012 krijgt in 2013 een duidelijk vervolg met een onderscheidend communicatieconcept.

De hoge opkomst van ruim 250 mensen op de bijeenkomst in DierenPark Amersfoort toont de betrokkenheid van de ondernemers bij de organisatie. De ondernemers konden de nieuwe Raleigh collectie, de exclusieve modellen van Gazelle, Sparta en Batavus en de actieartikelenvoor 2013 bezichtigen.

Goede omzetontwikkeling
Maarten de Vos, Algemeen directeur van Bike Totaal, presenteerde zijn visie op de huidige marktontwikkelingen en de positie die Bike Totaal daarin inneemt. Daarbij werd ook ingegaan op het enorme verschil dat Bike Totaal op dit moment maakt in de omzetontwikkeling ten opzichte van de branche. Maarten de Vos: “De nieuwe website met webshop en de introductie van het fietspaspoort hebben zeker bijgedragen aan de voorsprong van Bike Totaal op de rest van de markt. Sinds de koppeling met VMSII.NET in april dit jaar, zijn ruim 8.000 fietspaspoorten aan consumenten verstrekt. De resultaten daarvan zijn inmiddels duidelijk zichtbaar. De prijsdruk per verkochte fiets neemt aanzienlijk af en de klant reageert goed op het actief inplannen van de onderhoudsbeurten.”

Nieuwe communicatiestijl
Jeroen Schrijver, Commercieel manager, liet vervolgens de marketingplannen voor 2013 zien. Bike Totaal introduceert volgend jaar een nieuwe communicatiestijl die in samenwerking met Giesbers communicatiegroep, het nieuwe reclamebureau van Bike Totaal, is ontwikkeld. Met dit concept zal Bike Totaal haar producten en dienstverlening op een andere manier onder de aandacht van de klanten gaan brengen. “De behoeften van de doelgroep staan hierbij centraal, zodat Bike Totaal haar rol als de beste fietsenwinkels van Nederland meer gaat claimen”, aldus Schrijver.

Reageer op dit artikel