nieuws

Argos-Shimano mecaniciens trainen fietsmonteurs met beperking

Retailing

Argos-Shimano mecaniciens trainen fietsmonteurs met beperking
Racefiets-specialisten in opleiding Ron Verschoor (links) en rechts Freddy Bastemeijer (uiterst rechts) krijgen les van Argos-Shimano mecanicien Berteld Dekker (midden).

Ron Verschoor en Freddy Bastemeijer, twee fietsmonteurs in opleiding met een verstandelijke beperking, hebben daags voor de wielerkoers Ports Classic vorige week les gekregen van de profmecaniciens van de Argos-Shimano wielerploeg.

Ron en Freddy zijn cliënten van ASVZ, een organisatie voor zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking. Deze stichting runt sinds een aantal jaren tweewielerzaak ‘Tweewieler De Gadering’ in Hoogvliet, waar cliënten in een leerwerktraject (mede middels cursussen van de Tweewieler Academy) worden opgeleid tot fietstechnicus en zelfs tot specialist in racefietsen, zoals Ron en Freddy.

BOVAG, waar Tweewieler De Gadering bij aangesloten is, bemiddelde richting Argos-Shimano voor de workshop, waarbij de twee toekomstige mecaniciens een exclusief kijkje in de keuken kregen van de professionele wielerploeg.

Ron en Freddy werden helemaal bijgepraat over carbon frames, elektronisch schakelen en alle andere technische snufjes, waarbij zij de mecaniciens Berteld Dekker en Arno Bloks, maar ook ploegleider Rudi Kemna het hemd van het lijf mochten vragen. Ook maakten zij kennis met de toprenners Marcel Kittel en Tom Veelers.

Reageer op dit artikel