nieuws

112BHV leidt fietstechnicus op tot bedrijfshulpverlener

Retailing

112BHV leidt fietstechnicus op tot bedrijfshulpverlener
Sinds 1994 is het volgens de Arbowet voor ieder bedrijf met minstens één werknemer verplicht om een BHV-opgeleid persoon in huis te hebben.

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Als het mis gaat, weet u dan wat u moet doen? Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van alle MKB’s niet weet dat er altijd een bedrijfshulpverlener aanwezig moet zijn. Wie is bij u de hulpverlener?

Uit een onderzoek van Stichting Bedrijfshulpverlening Nederland blijkt dat ongeveer een kwart van de MKB-bedrijven denkt dat bedrijfshulpverlening wordt aangeraden, maar niet verplicht is. Nog eens een kwart denkt dat de hulpverlener verplicht is vanaf een bepaald aantal werknemers.

BHV’er moet aanwezig zijn
Sinds 1994 is het volgens de Arbowet voor ieder bedrijf met minstens één werknemer verplicht om een BHV-opgeleid persoon in huis te hebben. Dat geldt altijd, dus ook als de BHV’er ziek of met verlof is.

Een BHV’er is verantwoordelijk voor EHBO, brandbeperking en -bestrijding, evacuatie en het alarmeren en ondersteunen van alarmdiensten. Als een bedrijf geen BHV’er heeft, kan dat tot een boete van vele duizenden euro’s leiden. Daarnaast is het wel zo prettig dat er altijd iemand aanwezig is die in geval van een ongeluk of ontruiming weet wat hij moet doen.

E-learning en praktijkdag
De werkgever is verantwoordelijk voor de opleiding van de BHV’er. Natuurlijk vergt de opleiding kostbare tijd van een werknemer. Een werknemer efficiënt opleiden tot bedrijfshulpverlener kan via 112bhv.nl.

De website leidt medewerkers in korte tijd op tot volwaardig bedrijfshulpverlener. De werknemer volgt in eigen tempo en wanneer het hem uitkomt de theorie via e-learning. Daarna volgt een praktijkdag, die slechts een halve dag in beslag neemt. De praktijkdag vindt plaats op één van de achttien locaties in Nederland.

Reageer op dit artikel