nieuws

Werkwijze e-Bike dief nu bekend

Retailing

Werkwijze e-Bike dief nu bekend

Er komen steeds meer meldingen binnen over de dief van elektrische fietsen die vooral in Brabant en Limburg zijn werkterrein blijkt te hebben. Na onze berichtgeving van gisteren op tweewieler.nl meldde ook Schepens Tweewielers uit Oisterwijk zich als slachtoffer. Dion Schepens maakte ook meer bijzonderheden bekend over hoe de dief te werk gaat.

Gisteren is op tweewieler.nl gemeld dat een jongeman met de naam Ferrer Gimeno elektrische fietsen huurt. Dat vindt plaats op de gebruikelijke wijze met het laten kopiëren van zijn (geldige) paspoort en met het opgeven van een (vals) mobiel nummer. De fietsen worden na het verstrijken van de huurtermijn niet teruggebracht.

Werkwijze
Deze jongeman blijkt er nog een andere werkwijze op na te houden. Zo meldde Dion Schepens van Schepens Tweewielers uit Oisterwijk: “Gisteren, woensdag 1 augustus rond 14:00 uur, kwam bij ons in de zaak een man van 24 jaar die zich voorstelde als Raoul, wonend in Utrecht met een vriendin hier in Oisterwijk. Hij vertelde dat zijn vriendin geopereerd was aan een hernia en dat ze graag fietste. Hij was door zijn schoonvader (van der Kamp) gestuurd en deed hiermee voorkomen dat zijn schoonvader ook klant bij ons was. Omdat zijn vriendin graag fietste wilde hij voor haar een elektrische fiets aanschaffen. Hij wilde vanavond samen met zijn vriendin de fiets gaan uitproberen en vroeg of hij eventueel voor zich zelf ook een fiets mee kon nemen. Hij had met zijn schoonfamilie geregeld dat zij op een terras hier in Oisterwijk zouden zitten als ze langs kwamen en zou dan op het terras zijn vriendin ten huwelijk vragen.”

Ludieke aktie
“Wij vonden het een heel geloofwaardig verhaal. Aangezien wij aan deze ludieke aktie wel mee wilde werken hebben wij hem alvast één fiets meegegeven. Deze zou hij naar zijn schoonfamilie brengen en zou daarna de tweede fiets op komen halen. Als tegenprestatie zou hij wat leuke foto’s laten maken tijdens het ten huwelijk vragen van zijn bruid. Deze foto’s konden wij dan weer gaan gebruiken op Facebook en Twitter.”

Alarmbellen
“Nadat hij na een half uur nog niet terug was om de tweede fiets op te halen begonnen bij ons de alarmbellen te rinkelen en hebben wij zijn adresgegevens en telefoonnummer nagetrokken. Dit bleek inderdaad vals. Hierop hebben we meteen de politie gebeld, maar helaas, het leed is al weer geschiet. In plaats van huwelijksaanzoek foto’s hebben we hier een foto van de dader.”

Doorsturen
“We willen iedereen verzoeken om deze tekst en foto door te sturen zodat deze persoon gevonden gaat worden. De gestolen elektrische fiets is de bekende Gazelle Orange Innergy Demo in het felgroen met vaste voorvork en een goud accu (zie foto).

Voor meer informatie of voor een kopie van het paspoort kunnen jullie bellen naar 06-13180813 of mailen naar info@schepenstweewielers.nl”.

Reageer op dit artikel