nieuws

Tweewielerspecialist ontvangt spookfactuur

Retailing

Tweewielerspecialist ontvangt spookfactuur
Spookfactuur Nederlandse Bedrijven Register

Rijwielspecialist Wim Visser uit Borne ontving donderdag 30 augustus een zogeheten ‘spookfactuur’ van het Nederlandse Bedrijven Register. Deze neprekeningen zijn al lange tijd in omloop, veel ondernemers ontvangen er een. De spookfactuur van € 279,65 is een vergoeding voor een vermelding in een online bedrijvengids. Wim Visser wil zijn collega’s in de tweewielerbranche waarschuwen voor de neprekening.

De spookfacturen van het Nederlandse Bedrijven Register waren al eerder in het nieuws, zo besteedde de Telegraaf er in januari van dit jaar al aandacht aan. Ook op het forum van Tros Radar is sinds november vorig jaar al veel te doen geweest over deze neprekeningen. De factuur van € 279,65 betreft zogenaamd een vergoeding voor een vermelding in de online bedrijvengids van het Nederlandse Bedrijven Register.

Wim Visser waarschuwt zijn collega’s voor de praktijken van het Nederlandse Bedrijven Register: “Ik ga deze nepfactuur natuurlijk niet betalen. Maar ik kan me best voorstellen dat er ondernemers zijn die, door alle drukte en in de haast, de factuur niet goed lezen en hem zo maar betalen.” Daarom stuurt Wim Visser een foto mee van de rekening, zodat ondernemers deze kunnen herkennen wanneer hij op de mat valt.

Van de ‘online bedrijvengids’ is Wim Visser niet erg onder de indruk. “Ik heb die website van het Nederlandse Bedrijven Register bekeken en dat stelt helemaal niets voor. Het is niks meer dan een simpele database waar de namen van wat bedrijven in staan.”

Meer informatie over spooknota’s vindt u ook op de website van MKB Nederland.

Reageer op dit artikel