nieuws

Stichting FietsNL biedt keurmerk voor fietsendealers

Retailing

Stichting FietsNL biedt keurmerk voor fietsendealers
Op www.FietsNL.nl kunnen consumenten snel een door de stichting gecertificeerde dealer vinden.

Stichting FietsNL heeft een kwaliteitskeurmerk voor fietsendealers ontwikkeld dat consumenten kwaliteit moet garanderen. Een website voorziet de koper van onafhankelijke informatie over fietsen en alles wat met fietsen te maken heef, en vertelt de koper waar hij een gecertificeerde dealer in de buurt kan vinden.

De gecertificeerde dealers zijn te vinden via www.FietsNL.nl. Initiatiefnemer Jos Hospers: ”Dat fietsendealers zich vastleggen op kwaliteitscriteria die garanties afgeven aan de consument is uniek in de Nederlandse fietsenbranche. Het is goed om te zien dat meer dan tachtig van de allerbeste fietsendealers, met dekking in elke provincie van Nederland, zich verbinden aan stichting FietsNL.”

Jaarlijkse controle
Wanneer een fietsendealer zich wil verbinden aan de stichting vindt er een audit plaats waarin wordt vastgesteld of de fietsendealer voldoet aan de FietsNL kwaliteitscriteria. Ieder  jaar wordt de controle op de naleving van de criteria herhaald. Deze criteria bepalen niet alleen dat FietsNL erkende fietsendealers maatschappelijk verantwoord ondernemen, ook garanderen de criteria garantie op uitgevoerd onderhoud en de aanwezigheid van gekwalificeerd personeel.

De Wielersportbond NTFU is blij met het initiatief, waarmee volgens de bond haar 50.000 leden verzekerd zijn van goede service. Om de kwaliteit van het keurmerk te bewaken neemt een vertegenwoordiger van de NTFU zitting in de Raad van Advies van stichting FietsNL.

“De consument wordt op objectieve en onafhankelijke wijze inzicht geboden in de verschillende verkoopkanalen en de kwaliteit die de dealers bieden”, aldus Harold Veldkamp, vice-voorzitter van de NTFU. “De website van FietsNL maakt concreet en inzichtelijk over welke ervaring en opleidingen de medewerkers in de fietsenzaak beschikken en op welke service en garantie men kan terugvallen.”

Reageer op dit artikel