nieuws

E-Bike Dief nu landelijk actief

Retailing

E-Bike Dief nu landelijk actief

De dief die zich heeft gespecialiseerd in het ontvreemden van elektrische fietsen en elektrische scooters is zijn werkterrein aan het verleggen. De dief, die opereert onder de naam Raoul Ferrer Gimeno (foto), blijkt nu landelijk actief te zijn, zo meldde de politie Midden- en West-Brabant vanochtend.

Tweewieler berichtte eind vorige week over de diefstal van elektrische fietsen en scooters bij vooral (verhuur)bedrijven in Brabant en Limburg. Inmiddels komen er steeds meer meldingen van vooral fietsverhuurbedrijven die slachtoffer zijn geworden van Raoul Ferrer Gimeno (zie foto) en zijn praatjes over huwelijksaanzoeken per elektrische fiets en een vriendin die kampt met een hernia.

Zeeland en Gelderland
Naast Brabant en Limburg zijn er nu ook meldingen uit Zeeland en Gelderland van in deze provincies gevestigde bedrijven waarbij elektrische fietsen en scooters zijn gestolen. Akkerdaas Tweewieler uit Domburg bijvoorbeeld, die in een reactie op tweewieler.nl meldde dat ook een collega verhuurbedrijf slachtoffer was geworden. Datzelfde geldt voor Nijhuis Rijwielenverhuur uit Ermelo.

Onderzoek nog niet gestart
Navraag bij het politiekorps Midden- en West-Brabant over het verloop van het politieonderzoek naar deze zaak die een steeds grootschaliger karakter lijkt te krijgen, leverde op dat dit onderzoek nog niet is gestart. De persvoorlichtingsdienst van het korps meldde Tweewieler: “Er is nog niet duidelijk welk korps het onderzoek gaat doen. Dat is namelijk afhankelijk van in welke regio de meeste aangiftes binnenkomen.” De persvoorlichter roept dan ook alle bedrijven op waar fietsen zijn gestolen daarvan aangifte te doen.

‘Gesignaleerd’
Wel is het zo dat  Raoul Ferrer Gimeno nu als ‘gesignaleerd’ staat bij de politie. Dit betekent dat: “Naar de man wordt uitgekeken. Bij een controle zal hij dan ook direct worden aangehouden,” zo zei de politiewoordvoerder van het korps Midden Brabant.Iedereen gewaarschuwd


De persvoorlichter zei tevens intern te gaan navragen hoe het exact staat met de aangiftes en later te laten weten of er duidelijkheid is over wie het onderzoek gaat doen en wat de stand van zaken daarin is. Voorlopig is iedereen dus gewaarschuwd voor een jongeman met een wat gezet postuur die een geldig paspoort heeft met de naam Raoul Ferrer Gimeno.

Mochten er nog andere (fietsverhuur)bedrijven zijn die nog niet zijn genoemd in alle reacties op tweewieler.nl op onze berichtgeving over de e-bike dief, maak u bekend! Dat verschaft duidelijkheid over de omvang van de praktijken van deze dief die zeer waarschijnlijk niet in zijn eentje opereert. Dit biedt de politie ook handvatten voor het onderzoek.

Reageer op dit artikel