nieuws

Dief loopt op klaarlichte dag met fiets winkel uit

Retailing

Dief loopt op klaarlichte dag met fiets winkel uit
Fietsendief

Bij fietsenzaak H. Mulder & Zoon in Hillegom is op donderdag 16 augustus een RIH fiets gestolen. Terwijl eigenaar Nico Mulder even druk was met een klant, liep de dief zo met de fiets de deur uit. De diefstal is gefilmd, de video vindt u onderaan dit artikel.

Nico Mulder zag de diefstal later op camerabeelden. “Het was druk in de winkel en ik heb de diefstal niet gezien. Op een gegeven moment miste ik de fiets. Ik twijfelde eerst nog of ik hem misschien toch niet verkocht had, maar toen ik de camerabeelden ging nakijken, zag ik de dief zo met de fiets naar buiten lopen. De fiets was net getest door een andere klant en stond niet op slot, dus het was heel gemakkelijk om hem mee te nemen.”

‘Fiets al lang in Polen’
Het gaat om een RIH Z-900 herenfiets, framemaat 60 cm in de kleuren zwart/blauw. Het framenummer is RH0222582. Nico Mulder verwacht niet de fiets ooit nog terug te krijgen: “Volgens een Poolse klant van mij die de beelden gezien heeft, is de dief overduidelijk een Pool, dus ik verwacht dat de fiets al lang in Polen is. Maar ik hoop dat door het verspreiden van de foto’s de dief opgepakt wordt.”

Nico Mulder wil tevens zijn collega’s waarschuwen voor de werkwijze van de sluwe fietsendieven die zijn zaak bezochten. “Bij mij kwamen ze eerst met een groepje in de winkel. Ze bleven een tijdje bij een fiets staan om de boel te verkennen. Later kwam er één terug die zich gewoon als klant gedroeg. Hij wachtte het juiste moment af: toen ik even naar achteren liep sloeg hij toe.”

Meer foto’s van de dader en video-opnamen van de diefstal ziet u hieronder.

Reageer op dit artikel