nieuws

FederProCycle nieuwe branchevereniging voor Belgische fietsspecialisten

Retailing

FederProCycle nieuwe branchevereniging voor Belgische fietsspecialisten
Logo FederAuto bij oprichting FederProCycle

BRUSSEL – Om de groeiende complexiteit van allerlei reglementeringen het hoofd te kunnen bieden, maar ook om een beroep te verdedigen dat bedreigd wordt door de supermarkten en de verkoop op internet, hebben de Belgische fietsspecialisten hun krachten (weer) gebundeld in een beroepsvereniging. In Tweewieler Augustus (verschijnt 7 augustus) vindt u een kort interview met voorzitter Matthy Briers.

Medeoprichter Daniel Labours: “De verkoop van fietsen is een handel, die net zoals alle andere aan bepaalde vereisten moet voldoen en waaraan bepaalde beheerverplichtingen verbonden zijn. Deze verplichtingen worden steeds zwaarder door de hoe langer, hoe complexere reglementering in allerlei verschillende domeinen zoals de fiscaliteit, de sociale wetten, de naleving van de normen of de milieubescherming.”

 

“Het opvolgen van deze verschillende materies mag dan wel gemakkelijk zijn voor grote handelsconstructies, maar dat is veel minder het geval voor kleine structuren waaronder zich veel familiebedrijven bevinden. Een honderdtal Belgische fietsspecialisten die zich bewust zijn van dit probleem dat des te meer voelbaar is omdat de huidige context heel concurrerend geworden is, wilden hun krachten bundelen in een beroepsgroepering.”

 

FederAuto

FederProCycle is begin juli opgericht en heeft zich aangesloten bij FEDERAUTO die voortaan ook de belangen zal verdedigen van de handel, het onderhoud en de reparatie van fietsen in België. Het bestuur bestaat (voor de komende drie jaar) uit: Matthy Briers (MB Fietsen) als voorzitter; Isabelle Parmentier (IMP Cycles) en Nico Lauwaert (Fietsen Nico Lauwaert) als vicevoorzitters; Benny Mintjens (Fietsen Mintjens) als penningmeester en Daniel Labours als algemeen secretaris.

 

De vakantieperiode zal worden benut om de koers voor de komende maanden te bepalen. Labours: “Een prachtige uitdaging in een moeilijke, maar beloftevolle context, aangezien er vandaag de dag veel enthousiasme is voor het stalen ros!”

Reageer op dit artikel