nieuws

ZEG haalt in 2011 beste verkoopresultaten ooit

Retailing

ZEG haalt in 2011 beste verkoopresultaten ooit

De grootste retailorganisatie van Europa, ZEG, heeft in 2011 de beste verkoopresultaten ooit bereikt. Vorig jaar bedroeg de totale omzet € 455,5 miljoen, dit is een stijging van € 59,2 miljoen oftewel 14,9% ten opzichte van 2010. Met deze toename scoort ZEG beter dan gemiddeld in de Europese fietsindustrie.

 

KEULEN (D) – De grootste retailorganisatie van Europa, ZEG, heeft in 2011 de beste verkoopresultaten ooit bereikt. Vorig jaar bedroeg de totale omzet € 455,5 miljoen, dit is een stijging van € 59,2 miljoen oftewel 14,9% ten opzichte van 2010. Met deze toename scoort ZEG beter dan gemiddeld in de Europese fietsindustrie.

“De resultaten in alle Europese landen waren zeer positief”, geeft Georg Honkomp, CEO van ZEG aan tijdens de presentatie van de jaarcijfers over 2011. “We zien een aanzienlijke groei van de omzet in alle landen waar ZEG met haar handelspartners vertegenwoordigd is: Duitsland, Nederland, België, Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Polen, Litouwen, Letland en Estland.”

“Niet alleen omzetstijging bij e-bikes”

“We zijn zeer verheugd dat we een omzetstijging in alle productsegmenten zien en niet alleen bij e-bikes. Onze leden behaalden een substantiële groei in alle categorieën fietsen maar ook in accessoires,” aldus Georg Honkomp.

De vooruitzichten voor 2012 zijn zeer positief: ZEG verwacht een verdere groei in omzet tussen de 5 en 7 procent te kunnen behalen.

Reageer op dit artikel